Selv har Martin Andresen lagt bak seg en lang periode med skader. Også landslaget har vært gjennom en periode der det har vært alt annet enn firskmeldt. Nå håper Brann-kapteinen at Norges menn kan starte fra begynnelsen av og sikre deltakelse i EM 2008. — Vi er enige om å starte på nytt igjen. Det var det fokuset vi hadde på spillermøtet. Nå tror jeg det er mange som er sugne på et sluttspill igjen, sier Martin Andresen.

Punkt én for å lykkes er å gjenerobre det som en gang var blant Europas mest fryktede bortebaner: Ullevaal stadion i Oslo.

— Vi har stort sett vært gode når vi har fått lov til å ligge og kontre. Vi har hatt problemer med å føre kamper. Vi trenger absolutt å forbedre spillet vårt, og det har vi muligheten til nå, konstaterer Martin Andresen.

Mot Paraguay får han slå seg løs på midtbanen sammen med Tommy Svindal Larsen. Åge Hareides argumentasjon for å velge nettopp disse to er at begge har god ballkontroll.

— Vi er ballsikre begge to, og vi spiller begge på lag som ønsker å holde mye på ballen. Som ønsker å spille gjennom midten, og som kanskje er litt mer bellbesittende i spillestillen en mange andre lag. Vi er med andre ord vant til det fra klubblagene, fastslår Andresen.

Så spørs det om han får tilbake kapteinsbindet han en gang fikk av Åge Hareide.

— Du får høre med'n, gliser Martin Andresen og nikker i retning landslagssjef Hareide.