Hareide har brukt vinteren til å analysere hva som gikk galt i den forrige kvalifiseringen. På bortebane var Norge ganske gode, når de fikk ligge bakpå og kontre motstanderne ned.

Hjemme på Ullevaal gikk det ikke så bra, og noen ganger gikk det helt galt, som mot Skottland som brukte vår oppskrift. De kontret laget vårt i senk.

Derfor leter Hareide nå etter en midtbane-firer som er komfortable med ballen og som kan styre en hjemmekamp, som ikke gir motstanderne så mange gode overgangsmuligheter.

Martin Andresen (29) og Tommy Svindal Larsen (32) er de Hareide satser på sentralt. Svindal skal være stabilisatoren. Begge er relativt trygge med ballen, flinke til å lese spillet og dyktige ballvinnere.

Ifjor kjørte Hareide en ungdomslinje med Kristofer Hæstad og Christian Grindheim, i år er det rutine som gjelder. I begge tilfeller var skader med og avgjorde valgene. Hareide beklager at han har få å velge blant og at han gjerne hadde sett at norske spillere hadde bedre individuelle ferdigheter.

— For å komme videre må vi styre kampene mot Moldova, Bosnia, Hellas, Tyrkia og Ungarn hjemme. Da må vi bli tryggerer med ball og ikke gi motstanderne så mange kontringssjanser. Tommy og Martin er ballsikre, sier Hareide.

På høyresiden vil han bruke enda en midtbanespiller, Fredrik Strømstad, som skal gjøre skade i rommet mellom Paraguays backrekke og midtbane. På den andre siden har han den klassiske vingen i Morten Gamst Pedersen.

— Nøkkelen til å lykkes er midtbanen. De må være gode begge veier, gode til å erobre ballen, gode til å bruke den, sier Hareide.

— For oss starter EM i morgen, legger han til.