CHENNAI (aftenposten.no): Etter den offisielle pressekonferansen tok Magnus Carlsen fredag for første gang i VM seg tid til en liten seanse med media foran podiet.

I noen minutter sto han og svarte på spørsmål fra norske medier.

Etterpå var det et fullstendig kaos da den nyslåtte sjakkongen skulle forflytte seg de få meterne over og ut av rommet.

LES OGSÅ:

Journalister og fotografer kjempet en desperat kamp for å få en bit av verdensmesteren. Carlsen måtte ha hjelp av politi og sikkerhetsvakter. Også manager Espen Agdestein og far Henrik Carlsen havnet midt oppe i kaoset.

– Jeg var kanskje ikke helt klar for et så stort arrangement, men etter kamp tre og fire fant jeg meg til rette. Jeg skjønte at jeg ikke trengte å gjøre ting annerledes enn jeg pleier. Det var vendepunktet, sa den ferske mesteren på pressekonferansen.

— Det var trøkk

Carlsens sikkerhetsansvarlige Bjørn Gunnar Nesse fikk en viktig jobb i kaoset.

- Dette var noe jeg hadde forberedt meg på. Hvis Anand hadde vunnet, ville vi antakeligvis hatt sånne tilstander hver dag , sier Nesse til aftenposten.no.

Nesse synes det var «kult» med litt temperatur.

LES OGSÅ:

— Nå var det trøkk, det var litt av det vi hadde forventet, sier han.

Han fortsetter:

- Du føler at du lever, da. Det var en fin avslutning på matchen.

- Magnus er en sterk fyr

Anand tok med seg noen vakter ut da han forlot pressekonferansen, og det var derfor færre vakter enn normalt til å passe på.

LES OGSÅ:

— Magnus er en sterk fyr, så det var ikke noe problem, sier Nesse.

— Det var morsomt, det da, svarer Henrik Carlsen på spørsmål om hvordan han opplevde kaoset etter pressekonferansen.

Teamet skulle nå inn i et møte med arrangøren for å diskutere planer for de neste dagene og avslutningsseremonien.

Skuffet Anand

Fredagens parti, som varte i nær fem timer, svingte fram og tilbake. Avgjørelsen kom da Carlsen sørget for et dronningbytte som gjorde at Anand stod uten teoretiske muligheter til seier. Dermed endte det remis, og Carlsen er fersk verdensmester.

- Selvfølgelig er jeg veldig skuffet over spillet mitt. Til tross all støtten kom jeg aldri i gang. Jeg kan bare be dem om unnskyldning for at det ikke var en bedre kamp , sa en skuffet Anand etter at tapet ble definitivt klart.