FORNEBU: Han hadde en fantastisk sesong i 2008, ble både seriemester og fikk avsluttet året med en landskamp. Stabæk var lykkelige, og fikk skrevet ny kontrakt med Morten Skjønsberg, og Jan Jönsson ga ham kapteinsbindet.

Vraket – i én omgang

Fortsettelsen var ikke like hyggelig, først forsvant kapteinsbindet, og da Jörgen Lennartsson kom til Bærum, så også plassen ut til å ryke. Haris Skenderovic og Jørgen Hammer ble satset på i sesongoppkjøringen, og Morten Skjønsberg startet sesongen på benken.

Der var han i 45 minutter.

Stabæk lakk som en sil i de siste treningskampene i sesongoppkjøringen, og da det fortsatte i starten av eliteseriesesongen, måtte Jørgen Lennartsson gjøre noe. Inn kom Skjønsberg igjen, og siden har ikke midtstopperen sett seg tilbake.

Ikke Stabæk-treneren heller.

— Morten (Skjønsberg) har vært fantastisk, spesielt de siste syv-åtte kampene.

- Jeg er veldig fornøyd med ham, og det gjelder ikke bare den jobben han gjør på banen. Han har en fantastisk personlighet, og har en voldsom verdi i garderoben.

Temmet Prica

Mot Rosenborg gjorde Stabæk-stopperen på ny manns jobb i de bakerste rekkene, var banens beste, og en mann som Rade Prica var knapt synlig foran Stabæks mål. I tillegg til noen durabelige taklinger og sitt kompromissløse stopperspill, viste også Skjønsberg opp et par sjelden, frekke offensive involveringer.

- Men så mange overstegsfinter ble det vel ikke. Det er nok ikke helt min stil, humrer den hårrike 28-åringen.

At spillet likevel har tatt seg opp den siste tiden, er han enig i.

— Det har gått bra, og jeg har nok begynt å bli med litt mer offensivt.

Statistikksenter Eliteserien:

Usikker fremtid

Kontrakten går ut etter 2011-sesongen. Som så mange andre vet han ikke hva som skjer neste år.

— Jeg har ikke fått noe nytt tilbud, men det er det vel heller ingen andre på utgående kontrakt som har fått.

- Det er likevel ikke noe som jeg tenker så mye på. Det viktigste for meg er å gjøre mine saker bra her, så får vi skje hva som skjer etter hvert.

For Vegar Hedenstad og Veigar Páll Gunnarsson er situasjonen litt annerledes. Mye oppmerksomhet var viet Rosenborg-svermeriet i forkant, men det skal ifølge det Aftenposten forstår ennå ikke foreligge noe bud på duoen.