FORNEBU (Aftenposten.no): Det var mange interessante poeng foran søndagens kamp på Fornebu mellom Stabæk og Rosenborg. Trønderne har den siste tiden flørtet kraftig med Veigar Pall Gunnarsson, og også vist interesse for bæringenes høyreback Vegar Hedenstad.

Det har ikke gått upåaktet hen blant Stabæk-supporterne, som gikk kraftig ut mot gamletreneren i forkant av søndagens kamp, og fortsatte Jönsson-kritikken høylydt like før kampstart.

Svensken så likevel uberørt ut, problemet var at heller ikke hans utvalgte fikk noen tenning.

Sjokkstart

Bortelaget hadde riktignok ballen mye, men skapte lite, mens Stabæk gikk ut i et voldsomt tempo. 3-0 ledet Jørgen Lennartssons mannskap før syv minutter var spilt – og da sto det også 1-0 på resultattavlen.

Alain Junior Ollé Ollé spilte frem Veigar Pall Gunnarsson , islendingen slo en nydelig pasning gjennom til Pontus Farnerud, som plasserte ballen iskaldt mellom føttene til Daniel Örlund.

Ikke mer enn hva hjemmelaget fortjente, og de fortsatte i samme tempo, og skapte mange sjanser, både før og etter hvilen, mens Rosenborg var flinkere til å holde på ballen, enn til å skape sjanser.

— Vi mangler aggressivitet, sa Jan Jönsson til TV 2 i pausen, men brukte hele 62 minutter på å sette inn noen som kunne gjøre noe annerledes. Svaret var Trond Olsen, som bare brukte elleve minutter på å finne et tomrom i Stabæks midtforsvar, Mikael Lustig så hurtitoget var i løp, og slo en perfekt ball, som Olsen enkelt headet inn.

Ny superreserve

Stabæk ville ikke være noe dårligere, superreserver er alltid godt å ha, og i pausen hadde Jørgen Lennartsson satt inn Torstein Andersen Aase.

19-åringen er inne i sin fjerde sesong i Bærums-laget, men fortsatt venter man på det store gjennombruddet til stortalentet. At det er mye spennende der fikk han i alle fall vist etter 79 minutter.

Johan Andersson, som bare hadde vært på banen i et snaut kvarter, slo en nydelig stikker til kraftpluggen, som alene med Daniel Örland var akkurat så rolig som en klassespiss skal være, og satte ballen kontrollert i mål.

Statistikksenter Eliteserien:

Rosenborg yppet seg på slutten, men Aase-målet holdt til tre nye poeng for Stabæk, som klatret opp til en sjetteplass på tabellen, bare tre poeng bak Tromsø på andreplass. Samtidig noterte de seg for sesongens andre seier over gamletrener Jan Jönsson – noe som garantert gjorde ekstra godt i Bærum søndag kveld.