Det har ikke vært mange overganger mellom de to erkefiendene Molde og Rosenborg. Det betyr at når det først skjer, så tennes det litt ekstra harme i supporterhjertene.

At Mushaga Bakenga er klar for Molde nå er ikke en direkte overgang mellom de to klubbene, men spissen har likevel en sterk nok bakgrunnshistorie i Trondheim til at det kommer til å bli sterk misnøye fra supportere.

Likevel er det historieløst å begynne og slenge fra seg kommentarer om hvor svikefullt det er å gå til Molde. Eller at Molde henter gamle RBKere for den saks skyld. Det er ikke akkurat noe nytt.

I farta kan jeg komme på mange navn som har gått mellom de to klubbene, eller i det minste har en historie fra begge. Øyvind Leonhardsen, Roar Strand, Erik Hoftun og Odd Inge Olsen er fire profilerte navn som dro fra Molde til Rosenborg, og Åge Hareide har trent trønderne til seriegull.

Molde hentet i sin tid Karl Oskar Fjørtoft fra Rosenborg. Forsvarsspillerne Christian Steen og Martin Høyem hadde begge en historie fra RBK. Og i dag sitter Bård Wiggen på MFK-benken og leder laget sammen med Tor Ole Skullerud. Jeg vet ikke om RBK var på banen for å hente Bakenga tilbake – hvis ikke er det vel ikke noe problem. Hvis de ønsket det, så tviler jeg på at Kåre Ingebrigtsen tar en Fagermo og stiller spørsmål ved spillerens lojalitet. Jeg håper i hvertfall ikke det.

Fotball-Norge er ikke større enn at slike overganger vil skje fra tid til annen. Molde og Rosenborg er blant landets beste klubber og vil være attraktive for mange spillere. Også for dem som har en historie i en av klubbene. Ikke noe er større for supportere enn spillere som sier nei til tilbud fra erkefienden. Ære være klubbspillere som for alltid vil nekte å spille for fienden, men det er ikke alltid det er det smarteste valget. Det handler tross alt om å bli best mulig selv.

Og derfor tror jeg Bakenga gjør en lurt valg i å gå til Molde. Overgangen er et tegn på Moldes posisjon som klubb nå. Og profilen passer perfekt for en spiller som Bakenga. Han er ung, ønsker utvikling og kommer til en klubb som passer hans spillertype. Han kjenner treneren og mange av spillerne fra før og vil tilpasse seg fort. Riktignok er det snakk om are en kortere låneperiode, men Bakenga vil få mange muligheter til å vise seg fram og ta nye steg i sin egen karriere.

Jeg skjønner jo at det er i fotballens og supporternes vesen å legge en spiller som går til fienden for ”hat”. Det er greit nok det så lenge spilleren blir tatt godt i mot dit han kommer. Alle som spiller fotball tåler litt tilrop fra tribunen så lenge man blir støttet på hjemmebane. Og det blir helt sikkert Bakenga i Molde. Klubben har hatt mange trøndere på laget som den dag i dag står sterkt i blå-hvite supporterhjerter. Det kan også Mushaga Bakenga gjøre om han lykkes. Velkommen skal du være.