TRONDHEIM (adressa.no): — Kjernen er en fantastisk gruppe, som vi har et godt samarbeid med og som skaper et fantastisk liv på Lerkendal. Det er viktig ikke å skjære alle over samme kam. Samtidig er det noen som ikke skjønner posisjonen de har når de er med der. Vi tar sterk avstand fra karakteristikkene som har dukket opp i kjølvannet av at Mushaga Bakenga skal spille for Molde, sier Trond Alstad til Adresseavisen.

— Nulltoleranse

Organiasjonslederen i RBK har fulgt debatten rundt «Bakenga-saken» i mediene nøye. Torsdag var saken hovedoppslag i Adresseavisen, samme kveld uttalte 22-åringen seg for første gang, og fredag tar kommentator Kjetil Kroksæter et oppgjør med sjikanen.

Alstad sier rett ut at beskrivelsene av Bakenga som er kommet fram, som «Judas», «Quisling» og «Henry Oliver», er langt fra hva Rosenborg som klubb kan sitte rolig og akseptere:

Mushaga Bakengas overgang til Molde har satt sinnene i kok hos mange Rosenborg-supportere. Foto: Erik Birkeland

— Rivaliseringen med Molde er en del av fotballen. Den skaper interesse og oppmerksomhet. Samtidig har vi nulltoleranse overfor diskriminering. At noen «tullballer» utnytter rivaliseringen til å drive ren nettsjikane er forkastelig, sier Alstad.Og fortsetter:

— Fotball skal forene folk på tvers av hudfarge, religion og seksuell legning. Det skal ikke støte folk vekk. Som klubb ser vi en skremmende utvikling i hva som skrives på ulike nettsider. RBK er en klubb som skal forene folk, og «Mush» gjør jo ikke noe kriminelt her. Han skal få en varm og hjertelig velkomst, og må gjerne score når Molde kommer hit og taper sin kamp denne sesongen, sier Alstad.

Har møter med «Kjernen»

Han forteller videre at klubben og supporterne i Kjernen har jevnlige møter i forbindelse med RBK-kampene.

Og at klubben også var i kontakt med et nettsted for et par uker siden, som hadde hatt innhold med grove karakteristikker av RBK-ere.

— Heldigvis hadde den ansvarlige for nettstedet allerede forstått alvoret, slik at innleggene var slettet før vi ringte, sier Alstad.

Han ønsker ikke å kommentere årsaken til av Bakenga ikke ble RBK-spiller i denne omgang, og henviser det spørsmålet til sportslig ledelse i klubben. Men roser 22-åringen for hans tid i RBK.

— «Mush» er en spiller vi er veldig stolte av. Han er lokal, gjorde et solid inntrykk på a-laget og ble solgt til en utenlandsk klubb. Vi har bare gode erfaringer med han, sier Alstad.