TRONDHEIM (adressa.no): Sent torsdag kveld ble Mushaga Bakenga offisielt klar for Molde.

Dermed kan han for første gang prate om de siste dager hendelser, som endte i hele førstesida i Adresseavisen. Der kunne man lese om hetsen han fikk fra RBK-supportere etter at overgangen ble kjent – og om folk som støttet ham.

Uttrykk som «judas», «Henry Oliver» og «Quisling» dukket opp i sosiale medier, ettersom en RBK-spiller nå skulle spille for Molde.

— Gleder meg til Lerkendal

Med litt avstand til begivenhetene befant Bakenga seg på Moldes treningsleir i spanske Marbella.

Mushaga Bakenga er imponert over nivået på Molde-trening og lar seg ikke psyke ut av hetsen fra Rosenborg-supportere. Foto: Erik Birkeland

— Jeg har ikke fått med meg så mye. Men jeg visste jo at det ville komme. Vi lever jo i en verden der folk som har minst innsikt skal prate mest. Jeg har mest ledd av alt sammen, sier Bakenga til Adresseavisen.Og følger opp:

— Så er det jo ikke noen stor prosentandel det er snakk om, heller. Jeg så det ble skrevet at jeg ikke burde vise meg i Trondheim på en stund. Men det kommer jeg til å gjøre. Trondheim er byen min. Det er der jeg har familie og venner, og det er jeg har vokst opp. Jeg gleder meg også til å komme tilbake til Lerkendal for å spille, foran både venner og bekjente.

Advarte mor og far

I sitt eget hode har Bakenga følt seg som Molde-spiller siden søndag. Men ettersom ting ikke ble formelt klart før torsdag kveld, har han heller ikke unnet uttale seg.

Om sammenlikningene med landssvikerne fra 2. verdenskrig, Henry Oliver Rinnan og Vidkun Quisling, sier han følgende:

— Jeg tror en del folk har googlet seg fram til noen navn, og kjørt på. Personlig bryr jeg meg ikke om hva de skriver. Men jeg bryr meg om min familie. Og det er jo ikke artig for mor og far å se at folk skriver skitt om sønnen deres. Men jeg snakket med dem på forhånd, fikk «herdet» dem litt. Så jeg føler det har gått bra, sier han.

- Glad for valget mitt

Bakenga forteller videre at han er glad for valget av klubb, og gleder seg til å kunne bidra for Molde.

Etter en tung vår i Tyskland, hvor han føler han ikke fikk sjansen i Eintracht Braunschweig som han fortjente, ser han fram til å spille kamper og score mål igjen.

— Ja, jeg er veldig glad jeg er her, og har fått et veldig godt inntrykk av klubben, sier han.

Snakket med RBK først

Samtidig innrømmer han at RBK var på banen. At det var RBK han og agent Jim Solbakken kontaktet først. Men at klubben Sa det ikke var aktuelt på nåværende tidspunkt.

- Det har blitt sagt at det handlet om penger…?

— Jeg vet ikke hvorfor det ble slik. De har jo en del spisser allerede, også. Men jeg er ingen dyr mann, det kan jeg skrive under på. Jeg er ikke tilbake i Norge for cash, men for å spille kamper og å score mål. For å ha det artig med fotballen igjen.

Og konkluderer:

— Jeg er fra Trondheim, og tror alle som har fornuften i behold skjønner at jeg er glad i Rosenborg. Jeg er en ydmyk kar som har skiftet fotballklubb. Mer alvorlig enn det, er ikke denne saken. Og nå er jeg glad jeg er i Molde. Så får vi se om jeg kommer tilbake en gang, det vil tiden vise. Jeg er ikke skuffet over at det ikke ble slik denne gangen. Slik er fotballen, sier Bakenga.