Se videointervju med Bakenga over.

MOLDE (Rbnett): Den tidligere Rosenborg-spilleren Mushaga Bakenga har fått gjennomgå på nettet etter at han sluttet seg til Moldes treningsleir i Marbella.

Etter at overgangen ble offisiell torsdag kveld slår 22-åringen fast at han ikke har ligget våken på grunn av reaksjonene.

— Nei. Jeg har ikke lest så mye, men har fått med meg noe på nettavisene og på sosiale medier. Hva skal jeg si? Det er en fri verden vi lever i, det er ytringsfrihet. Jeg bryr meg ikke noe om hva enkeltpersoner synes om meg eller det jeg gjør. Jeg er helt upåvirket, og lytter bare til mine nærmeste. Det er lett å sitte og blåse ut på nett. Hvis hundre stykker gjør det, får de stor oppmerksomhet. Jeg tenker at de som ikke gjør det er mange flere, sier Bakenga til Rbnett.

— Papirer i omløp

Mushaga Bakenga er klar for Molde. Foto: Erik Birkeland

Han møtte på sin første Molde-trening i spanske Marbella mandag. Samme dag besto han den medisinske testen. Årsaken til at offentliggjøringa har drøyd ut er forhandlinger mellom klubbene.— Jeg var i alle fall klar da jeg kom til Marbella. Det handler vel om at det har vært tre klubber inne i bildet, og ikke bare to. Det har vært noen papirer i omløp, sier Bakenga.

Han har kontrakt med belgiske Club Brugge fram til sommeren 2017. ## - Har kost meg

Nå har Molde overtatt leiekontrakten han hadde med tyske Eintracht Braunshweig. Kontrakten med MFK løper fram til 6. august 2015. Spissen debuterer allerede i fredagens treningskamp mot svenske Kalmar.

— Jeg er veldig klar for å spille kamp for Molde. Kneet som har plaget meg litt er bra nå, og jeg regner med jeg får bidra fra start mot Kalmar. Men det viktigste for meg er å være fit til første seriekamp, sier 22-åringen.

Han er overveldet av positive inntrykk etter sine første dager som Molde-spiller.

— Jeg har kost meg, spilt kort og hatt dype samtaler med mine nye lagkamerater. Mange av dem kjente jeg fra før, de nye har overrasket meg positivt. Jeg har i hvert fall ikke gått et steg ned i treningshverdagen, heller et steg opp. Molde har et veldig godt lag, sier Mushaga Bakenga som har vært i 2. Bundesliga siden i fjor sommer.