LA MANGA: I dag ble det kjent at den tidligere RBK-spissen Mushaga Bakenga har sluttet seg Moldes treningsleir på Marbella, og kan bli Molde-spiller i løpet av kort tid.

Reaksjonene blant RBK-fansen var voldsomme da nyheten ble kjent.

Ikke økonomi

Men Molde var langt i fra den eneste klubben Bakenga kunne tenke seg å spille for etter oppholdet i tyske Eintracht Braunschweig. Kretsen rundt Bakenga har også sjekket muligheten for en retur til Trondheim.

Adressa.no vet at Rosenborg har blitt tilbudt Bakenga. Årsaken til at det ikke var aktuelt å hente spissen er usikker. Høyst sannsynlig er det fordi klubben ikke har råd, eller fordi de ikke valgte å ta seg råd.

Angivelig skal den sportslige ledelsen kun ha midler til å lønne en midtbanespiller som kommer gratis til klubben. I det bildet passet et eventuelt lån av Mohammed Fellah godt inn.

Den meget stramme økonomiske linja understrekes av Erik Hoftuns sitater rundt Tomas Malecs fremtid i klubben.

— Selv om Tomas gjør ti mål i vårsesongen, er det ikke sikkert vi har økonomi til å kjøpe han, sier Hoftun om den ferdigforhandlede avtalen med Malecs slovakiske klubb.

Snakkis på hjemtur

Det er ikke bare blant supporterne Bakenga-overgangen er blitt et hett tema. Adressa.no vet at dette har vært en snakkis blant RBK-spillerne på vei hjem fra La Manga. For mange av trønderne på laget, som tar sterk avstand fra nettsjikanen av Bakenga, har det skapt negative reaksjoner at spissen nå ser ut til å velge erkefienden Molde.

I forbindelse med de pågående reforhandlingene av sin egen kontrakt, sa Jonas Svensson følgende om muligheten for å spille for et annet lag enn RBK i Norge.

— Det er to store klubber - Molde og Rosenborg. Og du kan bare glemme at jeg spiller for Molde, sier han - og er neppe den eneste RBK-eren som uansett ikke ville spilt for de regjerende seriemesterne...