I natt møttes Floyd Mayweather og Manny Pacquiao i det som ble regnet som en av tidenes største boksekamper. Hele Fillippinene sto stille da landets store helt tapte på poeng mot Mayweather.

Manny Pacquiao (t.h) ble slått på poeng av Floyd Mayweather. Foto: NTB Scanpix

Pacquiao er et av hjemlandets store idoler, etter at han kjempet seg fra gatene til å bli en av verdens beste boksere. Kampene samler alltid mye publikum og nattens kamp var intet unntak. Hundretusener av Fillipinene samlet seg i gatene, parker og andre offentlige områder for å se kampen på storskjerm, på tross av kraftig regnvær enkelte steder.Interessen var så stor at landets elektrisitetansvarlige ba innbyggerne ta forholdsgrep for å hindre at strømmen gikk under kampen.

— Skru av kjøleskap, vaskemaskiner, strykejern og luftfriskere under kampen. Sammen kan vi gjøre noe. La oss frivillig skru av eller koble fra så mange elektriske apparater som vi kan, skrev Rante Ramos på Facebook ifølge The Mirror.

— Han er fortsatt helten vår

«Pac-mans» tap har naturligvis skapt reaksjoner på Fillipinene. President Benigo Aquino III sa gjennom sin talsmann at landet fortsatt holdt hodet høyt etter Pacquiaos beundringsverdige innsats.

— Vi takker ham for at han er en inspirasjon for alle her i landet som sliter i livet og streber etter en lysende fremtid, sier presidenten ifølge ABC News.

I motsetning til i mange andre land fikk innbyggerne på Filippinene se kampen gratis. Her fra Marikina city der store folkemengder samlet seg. Foto: NTB Scanpix

Roland Purificacion, en 45 år gammel taxisjåfør, så kampen på en storskjerm utenfor en kirke i hovedstaden Manila, var skuffet etter kampen, men sier at bokseren fortsatt er hans store helt og folkets mester. En som ikke tok tapet like godt, var sikkerhetsvakten Melchor Yaba (48). Han hadde veddet en halv månedslønn på at Pacquiao skulle vinne.— Jeg klarer ikke å akseptere at han tapte. Jeg angrer på veddingen nå. Han kan ikke legge opp ennå, la oss få en omkamp, sier han.

Pacquiao trodde han vant

Kampen mellom de to bokserne som regnes som verdens beste uansett vektklasse, gikk alle tolv rundene før Mayweather ble kåret til seiersherre på poeng.

– Jeg trodde jeg hadde vunnet denne kampen. Han gjorde ikke stort. Jeg traff ham mange ganger, sa Pacquiao.

Dommerne var likevel ikke i tvil, og da poengene ble lest opp hadde de 118-110, 116-112 og 116-112 i Mayweathers favør.

— Når historiebøkene skal skrives, var dette verdt å vente på, sa Mayweather. Manny Pacquiao er en helvetes god bokser. Nå ser jeg hvorfor han har en så sentral rolle i boksingen, sa Mayweather.