England er videre til semifinalen etter å ha slått Canada 2-1 i den siste kvartfinalen i kvinnenes fotball-VM i Canada lørdag kveld.

I semifinalen venter Japan som slo overraskelseslaget Australia 1-0 i den første av lørdagens kvartfinaler.

— Disse jentene har vist en vilje som jeg aldri har sett maken til av et engelsk lag tidligere, sa den engelske landslagssjefen Mark Sampson etter kampen.

— Vi har skrevet historie igjen. Dette er det tredje engelske laget som går til en semifinale. Vi er nå del av klubben til herrelagene i 1966 og 1990, og det er vi alle veldig stolte av, tilføyde han.

Drømmen brast

I den canadiske leiren var skuffelsen enorm etter nederlaget.

— Drømmen er borte. Det var ikke denne måten vi trodde dette skulle ende på, sa landslagssjef John Herdman.

Canada åpnet med et par store muligheter, men det var England som tok ledelsen etter bare elleve minutters spill da Jodie Taylor utnyttet en kjempebrøler i det canadiske midtforsvaret, snappet ballen og fosset mot mål og skjøt til side for Canadas målvakt.

Bare tre minutter senere doblet Lucy Bronze ledelsen med en heading som gikk via tverrliggeren og over mållinjen.

— Planen var ikke at vi skulle ligge under med to mål så tidlig. Dette smerter både laget og hele Canada, sa landslagssjef Herdman.

Store feil

Om Englands første scoring kom etter en brøler, kom også Canadas redusering i det 42. minutt etter en grov feil. En retur fra Karen Bardsley endte i beina på Christine Sinclair som enkelt kunne sette inn 1-2-målet, og fornyet håp for vertene.

Men flere mål skulle det ikke bli, og Norges overmenn fra åttedelsfinalen er ett skritt nærmere en VM-finale.

Fredag ble klart det at Tyskland og USA møtes i den andre kampen om en plass i VM-finalen.

(©NTB)