DRAMMEN 20070729: Branns Kristjan Ørn Sigurdsson jubler etter å ha gitt Brann 1-0 ledelse under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Brann i Drammen søndag kveld. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Foto: Sara Johannesen - Scanpix
Helstad AP bredde

Spissen, som kom til Brann fra Rosenborg forrige sesong, scoret hat-trick mot Stabæk i forrige serierunde, og var ikke snauere mot Strømsgodset.

Eliteseriens toppscorer satte inn 2-0 til Brann sju minutter ut i andre omgang. Jan Gunnar Solli vant en duell med Alexander Aas på Branns høyreside, og fant kompisen foran mål. Helstad kunne enkelt sette inn sitt 11. mål denne sesongen.

17 minutter senere kunne han notere sitt 12. Cato Guntveit slo inn foran mål, og igjen var Helstad der han skulle være. Fra kort hold satte han ballen i nettet via stolpen, og punkterte kampen.

Målkåt

Og den målkåte spissen hadde ikke fått nok med det. Denne gangen serverte Robbie Winters, og Helstad fikk igjen en enkel jobb foran mål.

Hattrick-kongen var storfornøyd etter kampen, og takket medspillerne for glitrende forarbeid til målene.

— Det var veldig gøy. Jeg lever jo av å score, sier han til Aftenposten.no, samtidig som han ønsker å dele æren for de nærmest ferdigscorede målene.

- Vi er offensivt bra. Det går veldig fort fremover på banen, forteller han.

Tidlig ledelse

Kristjan Örn Sigurdsson ga Brann ledelsen allerede etter 11 minutter.

Islendingen fikk gå opp ganske fritt på en corner fra Martin Andresen, og stanget serielederne i føringen.

16 minutter senere burde det ha stått 2-0 til Brann. Olafur Bjarnason fikk gå like fritt opp å heade som sin landsmann Sigurdsson, men traff ikke mellom stolpene.

Sen oppvåkning

Et tafatt Strømsgodset-lag våknet først på tampen av kampen.

Fem minutter før slutt sørget Thomas Finstad for at Strømsgodset fikk ett trøstemål, med sin første scoring i eliteserien denne sesongen. Minuttet etter satte han inn en ny scoring på en retur.

De sene Godset-målene rokker ikke ved at Brann tok en svært overbevisende seier i Drammen, og seiler som den aller største gullfavoritten.