ÅLESUND 20070729:Aalesunds Jonathan Parr (t.v.) feirer sin scoring med Benjamin Kibebe, Jeffrey Aubynn og Enar Jaager under eliteseriekampen mellom Aalesund og Sandefjord på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Foto: Svein Ove Ekornesvåg - Scanpix
Fotball , 21 . juli 2007 , Tippeligaen , Sandefjord - Lyn 3-1 , Kari Arkivuo og Adriano Munoz , Sandefjord Foto: Digitalsport

Den imponerende snuoperasjonen førte Aalesund opp 18 poeng, og den tippede jumboen har nå seks poeng ned til bunnlagene Odd og Sandefjord.

Sandefjords mål kom på en kontring seks minutter før pause. Kari Arkivuo kom seg rundt på venstrekanten, og fant brasilianske Adriano Munoz foran mål. Brassen var først på innlegget, og satte ballen i nettet på hel volley.

Før målet hadde Aalesund hatt flere store muligheter til å ta ledelsen uten å lykkes. De største kom i åpningsminuttene.

AafK-spiss Tor Hogne Aarøy fikk en kjempesjanse allerede etter ni minutter. Diego Silva gjorde flott forarbeid og la inn foran mål. Aarøy hadde blankt mål, men evnet likevel ikke å sette ballen mellom stolpene.

To minutter tidligere traff Magnus Kihlberg stolpen fra spiss vinkel.

Men takket være en helt annen uttelling var det Sandefjord som kunne gå i garderoben med pauseledelse.

Imponerende snuoperasjon

Aalesund fikk sin fortjente utligning i det 71. minutt. Et langt innkast fra Lasse Olsen havnet til slutt hos Jonathan Parr på som dunket ballen i nettet fra distanse — en skikkelig perle fra unngutten.

Sju minutter senere sendte Lasse OIsen AaFK i ledelsen på en like vakker scoring. På halv volley knallet han ballen i mål fra 18 meter.

Lasse Olsen kom inn 24 minutter slutt, og ble en helt avgjørende fakor i bunnstriden.

Fire minutter før slutt punkterte Haraldur Gudmundsson kampen, da han headet en corner i mål fra kort hold, mens Gustave Bahoken fastsatte sluttresultatet til 4-1 på straffespark etter en Sandefjord-hands.

Med fire mål i bagasjen, kom Sandefjord fort ned på jorden igjen etter den imponerende 3-1-seieren mot Lyn i forrige serierunde.