FotballTippeligaen Eliteserien29.07.07Nadderud stadionStabæk - Vålerenga VIFStabæks Henning Hauger jubler for sin 1-0 scoring Foto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport
Fotball , 12. januar 2007 , Petter Myhre og Harald Aabrekk , Vålerenga Foto: IDIGITALSPORT

Da ting så som mørkest ut for Stabæk, duket goalgetteren opp igjen. To minutter før scoringen fikk Pontus Segerstrøm sitt andre gule kort for kvelden og ble utvist. Det hindret likevel ikke Stabæk i å ta med seg ett poeng fra lokalderbyet mot Vålerenga.

På stillingen 1-2 og ut av intet ble Nannskog spilt gjennom av Veigar Pall Gunnarrson. Nannskog satte læret i mål alene med Arni Gautur Arason.

— Jeg føler vi har kontroll på kampen, men på et eller annet vis klarer de å få den ballen i mål. Det er synd, men slik er nå en gang fotball, sier Harald Aabrekk til TV 2. Fra sidelinjen ble den midlertidige Vålerenga-treneren vitne til at Vålerenga tok med seg ett meget etterlengtet poeng. Men det skjedde ikke uten dramatikk.

Svært tvilsom straffe

Etter en drøy time stormet Morten Berre inn i 16-meteren. Han fikk avsluttet og ble hindret da han jaktet ballen etter en retur fra Jon Knudsen. Dommer Kjell Alseth valgte å ikke blåse - til store prostester fra Vålerenga-spillerne.

To minutter senere pekte imidlertid Alseth på straffemerket etter noe som så ut som angrep på keeper fra samme Berre.

Stabæks sisteskanse gikk etter ballen etter en corner. Han hadde hendene på kula da Berre kom inn i duellen. Til stor fortvilelse fra Stabæk-spillerne pekte Alseth på 11-meteren.

Straffen ble sikkert satt inn av Jarl-André Storbæk til 1-2. — Det ser ut som en veldig klar straffe. Han løper ham jo bare overende. Klarere straffe er det ikke mulig å få, hevder VIF-trener Harald Aabrekk ti TV 2. Det var ikke trenerkollega i Stabæk, Jan Jönsson enig i.

— Jeg har sett dommer Alseth bedre før. Jeg frykter at han ikke klarte å nullstille seg etter episoden som skjedde få minutter tidligere, sier Jönsson.

Hauger scoret først

Stabæk kom best i gang på Nadderud, og 13 minutter var spilt da Henning Hauger satt inn det første målet for hjemmelaget.

Veigar Pall Gunnarsson gjorde som han ville inne i Vålerengas 16-meter før han la ballen tilbake til Hauger. Fra 14 meter satte han ballen trygt bak Arni Gautur Arason med høyrebeinet.

Harald Aabrekks menn kom imidlertid bedre med etter scoringen.

Et snaut kvarter senere utlignet også Vålerenga. Et godt slått hjørnespark ble headet i mål av Ronny Johnsen, som ruvet i feltet. En liten arm på Morten Skjønsberg var nok til å gi den tidligere utenlandsproffen fritt spillerom inne i boksen. Dermed satte han inn Vålerengas tredje bortemål denne sesongen!

Uavgjort betyr at Stabæk nå ligger tre poeng bak Brann, mens Vålerenga har to poeng ned til Start, som fortsatt ligger på kvalifiseringsplass.