STOCKHOLM: Det er nå en drøy uke siden Hansson signerte fireårskontrakt med Djurgården. Det gikk så fort for seg at Hansson ikke fikk tatt farvel med Tromsø.

Besøkte spillerne

Derfor passer det meget godt at ”Gutan” denne uken er på treningsleir i den svenske hovedstaden. Hansson har allerede vært innom spillerhotellet, og fredag ettermiddag var han i Stockholm sentrum og spiste lunsj med flere av sine tidligere lagkamerater.

— Det var veldig overraskende, og jeg hadde ikke regnet med det. Prosessen gikk veldig fort, men når jeg får sjansen til å representere en skandinavisk storklubb kan jeg ikke takke nei, sier Marcus Hansson til iTromsø.

— Marcus er savnet i klubben, sier Simen Wangberg.

Vemodig

Svensken erkjenner at det er vemodig å forlate Tromsø etter kun ett år.

— Jeg har fått mange reaksjoner fra folk som synes det var trist. Det synes jeg også. Jeg har fått mange nye venner og møtt mange flotte personer i Tromsø, sier 25-åringen.

Han ble hentet til Tromsø fra Gefle av Steinar Nilsen i desember 2014. Overgangen til Djurgården ble litt bråere.

Ny rolle

— Det var nesten sånn at agenten ringte, også var det rett på flyet, sier Hansson og humrer.

I Tromsø har spilt sentral midtbane, mens i Stockholm er han tiltenkt en plass i midtforsvaret. Hansson ble hentet da Djurgården solgte Emil Bergström til russiske Rubin Kazan.

— Jeg har vært stopper tidligere i karrieren, så det er ikke noe problem.

PS! Lørdag ettermiddag skal TIL møte Hanssons rivaler Hammarby til treningskamp i Stockholm. Det er ventet mellom 3000 og 5000 tilskuere, til tross for at det er en treningskamp.