Den svenske midtbanespilleren, som for tiden er kontraktsløs etter to år i den svenske 1.-divisjonsklubben Assyriska, skal vise seg frem for TIL i Stockholm denne uken.

— Det skal bli veldig artig. Tromsø føles interessant. Det er det høyeste nivået i Norge og et høyt nivå i skandinavisk fotball, sier Jens Jacobsson til iTromsø.

Spilleren har samme agent som Marcus Hansson, som ble solgt fra TIL til Djurgården i forrige uke.

— Når timingen er så god med TIL i Stockholm, så er det såpass interessant at Jens se nærmere på muligheten der, sier Michael Kallback.

Mer TIL-nytt:

— Hørt gode ting

I Assyriska var Jacobsson lagkamerat med keeper Robin Malmqvist, som var med å ta sølv med TIL i eliteserien i 2011. — Han har sagt at tiden han hadde i Tromsø var kjempefin, sier Jacobsson.

— Jeg har bare hørt gode ting generelt om Tromsø, om både byen og klubben. Jeg er positiv til det, sier 25-åringen.

Hansson-erstatter?

Agenten beskriver Jacobsson som en hardtarbeidende, sentral midtbanespiller med bra fysikk og bra pasningsfot.

— En spennende spiller som det er på tide tar steget til neste nivå. Han har valgt å ikke forlenge kontrakten med Assyriske og har hatt noen alternativer i Sverige og Danmark, men Tromsø kjennes som et spennende alternativ, sier agenten.

I fjor sommer ble Jacobsson i engelsk presse linket til de britiske klubbene Hearts, Blackpool og Wigan.

- En mulig direkte erstatter for Marcus Hansson?

— Det tror jeg absolutt. De er ikke identiske spillertyper, Marcus er en sittende midtbanespiller, mens Jens er mer boks-til-boks. Jeg tror Jens er mer passende som en "indreløper" som man kaller det i Norge, med en aggressiv spillestil. De spiller i samme posisjon og de har visse like egenskaper, sier Kallback.

Flere aktuelle for tur

Sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, er foreløpig hemmelighetsfull rundt den svenske prøvespilleren, men bekrefter at TIL skal teste en svensk midtbanespiller i Stockholm.

Han bekrefter samtidig at det pågår prosesser rundt Morten Gamst Pedersen, Christer Johnsgård, Aron Sigurdarsson og Remi Johansen som potensielle spillere inn i TIL-troppen.

Det kan også hende av noen av de nevnte blir med i reisefølget til Stockholm i morgen.

— Det kan skje hvis man blir enig og får landet noe. Det som er sikkert er alle blir ikke med til Stockholm, sier Svein-Morten Johansen.

I utgangspunktet er det TILs nåværende, litt tynne, A-lagstropp som reiser. Dersom ingen av spillerne som TIL jobber med i dag blir med til Stockholm, kan TIL 2-spillere som Peter Aas og Patrik Braaten være aktuell for å bli med på turen.

— Det kan hende hvis gjør det siste hvis vi ikke fyller opp med de siste, sier Svein-Morten Johansen.