25-åringen fra Ringvassøya utenfor Tromsø satt seg i ettermiddag på flyet til Amsterdam. Derfra skal han dra til byen Tilburg for å trene med nederlandske eliteserieklubben Willem II fra mandag av.

— Dette blir spennende. Rett og slett utrolig artig, sier Johansen om oppholdet i treskolandet. Klubben skal ha fulgt Johansen over lengre tid, og blant annet vært i Tromsø for å se på 25-åringen med egne øyne. Derfor er det langt fra utenkelig at klubben velger å signere Johansen, som er gratis, allerede denne uka.

— Målet på treningene er å vise seg fram fra min aller beste side, sier Johansen til iTromsø.

— Fokus på trening

Han legger ikke skjul på at dette er en mulighet han har ventet på.

— Det har ligget litt fram i løypa, og det er ingen tvil om at jeg har lyst til å ta denne sjansen, sier Johansen, som ikke vil si noe om hvordan han anser sine egne sjanser til å ende opp med en avtale i Nederland.

— Akkurat nå handler det bare om å fokusere på treningene, gjentar Johansen.

Kjente spillere

Willem II er en ærverdig klubb med stadionkapasitet til 14.637 tilskuere. Klubben har hatt en rekke kjente spillere innom. Blant disse Sami Hyypia, Jaap Stam og Marc Overmars. I 1999 var klubben i mesterligaen, og har også spilt i UEFA-cupen. Tre ganger har Willem II vunnet serien, siste gang i 1955. ## Mange år i TIL

Johansen har spilt 212 kamper for TIL i eliteserien siden 2009. 171 av dem fra start, og scoret 36 mål for Gutan. Midtbanespilleren var i flere år en sentral brikke for TIL, men slet i 2015 med både skader og spilletid. I sommer sa han nei til et tilbud fra klubben om å forlenge avtalen med TIL. Han var senest sist uke innom på treninger med klubben i Skarphallen, og sa da at TIL var aktuell også i 2016.