Torsdag morgen presenterte den svenske storklubben Djurgården Hansson som ny DIF-spiller.

— Vi ble kontaktet av Djurgården i helga med ønske om å hente Marcus Hansson. I utgangspunktet så vi for oss at Marcus Hansson skulle spille i TIL i 2016 og var ikke åpen for å selge. Men de ville ha han og vi ble enig etter vi fikk en overgangssum vi var fornøyd med, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen.

Marcus Hansson skal spille i Allsvenskan neste sesong. Foto: Djurgården IF

Djurgården ble nummer seks i Allsvenskan i fjor.

Må ha erstatter

Johansen ønsker ikke å kommentere overgangsbeløpet, men er klar på at de må ha en erstatter.

— På den ene siden var Marcus Hansson en veldig fin figur å ha i klubben og spillergruppa. Han spilte mye, 25 kamper i fjor, hvorav 19 fra start, så vi hadde sett for oss at han skulle ta nye steg i TIL. Med såpass mange ute sentralt i banen, må vi ha inn en ny mann der, sier Johansen.

Samtidig understreker han at salget gir TIL litt handlingsrom.

— Det gir oss noen muligheter gjennom overgangssum og en lønnspost som frigjøres, sier han.

Aron-bud

TIL la i går inn bud på Aron Siguardarson, men Johansen understreker at Hansson-salget ikke kom til, for å frigjøre penger til å kjøpe den islandske kantespilleren.

— Man kan kanskje tro det er en sammenheng, men det er ikke det. Vi la inn et bud på Aron i går, så det er ståa der, sier han.

Hansson er allerede på plass i Sverige og TIL i gang med å jakte en erstatter.

— Vi har en del pågående prosesser nå og har noen tanker rundt det, så vi får se hva det ender opp med. Det kommer an på hvilke spillere vi får noe til med, så tiden vil vise om det vil komme flere på prøvespill, kanskje i neste uke, sier sportssjefen.

- Kaotisk sesong

iTromsø har ikke lykkes å komme i kontakt med Hansson, men den tidligere TIL-spilleren har uttalt seg til Djurgårdens hjemmeside om oppholdet i Tromsø.

— Vi hadde en veldig spesiell sesong i fjor ettersom vi var nyopprykket. Vi kjempet i bunnstriden og det var en rett kaotisk sesong med trenerbytte midt i sesongen, men personlig har jeg trivdes veldig godt i laget og i byen, så det har vært et utviklende år for meg både som fotballspiller og som person, sier Marcus Hansson.

25-åringen er meget fornøyd med å ha signert for Djurgården.

— Jeg har bra oversikt over og spilt mange Allsvenskan-kamper mot Djurgården. Det er en av Skandinavias større klubber, så det skal bli veldig inspirerende og få komme hit å gå spille, sier Hansson, som de ser for seg kan spille både midtstopper og sentral på midtbanen.

Hansson ble hentet ettersom klubbens svenske landslagsstopper Emil Bergström er på vei til russiske Rubin Kazan.