ALFHEIM: Gamst Pedersen har den siste uka vært linket til TIL for et comeback i klubben han forlot i august 2004. Sist fredag omtalte iTromsø at Gamst var på tribunen i Bodø da TIL slo Glimt 1-0 i Nordlandshallen. Samtalene har pågått hele helga, og endte med at brikkene falt på plass i går kveld.

Den tidligere Premier League-spilleren skal etter planen presenteres på Alfheim senere i dag, trolig på en kontrakt ut 2016-sesongen. Han blir dermed med når TIL i ettermiddag reiser til Sverige for å spille treningskamper mot Sundsvall og Hammarby senere i uka.

Topplønn i TIL

En utfordring har vært den økonomiske biten, men her har TIL fått hjelp for å sikre at overgangen blir en realitet.

MØTTES: Her står Bård Flovik (til venstre) sammen med Morten Gamst Pedersen (til høyre) og Ernst Pedersen (nummer to fra venstre) etter treningskampen mot Bodø/Glimt. Foto: Rune Robertsen

Etter det iTromsø vet har Trond Mohn og Benn Eidissen gått inn for å dekke store deler av lønna til 34-åringen fra Vadsø. Gamst Pedersens lønn blir nærmere en million i året. Han blir med det lønnet helt i toppsjiktet på Alfheim, der lønnskostnadene har blitt kuttet betraktelig siden storhetstiden under Per-Mathias Høgmo som tok slutt i 2012.

Hansson-salg sentralt

Allerede i august omtalte iTromsø TILs konkrete interesse for Gamst Pedersen, og den daværende RBK-spilleren var først og fremst aktuell for et lån ut 2015-sesongen.

SLO IKKE TIL: Morten Gamst Pedersen ble aldri en suksess i RBK-drakten.

I starten av januar ble han og Rosenborg enige om å avslutte avtalen, og kunne dermed Gamst Pedersen gå gratis til en ny arbeidsgiver.Dermed kom TIL igjen på banen, og hovedtrener Bård Flovik fikk beskjed om at Gamst Pedersen trengte ut januar for å komme med et svar vedrørende framtiden.

Det fikk han ikke, og da var ikke Gamst Pedersen lenger så aktuell for TIL, som i stedet la inn bud på venstrekanten Aron Sigurdarson fra Island onsdag i forrige uke.

Sist torsdag ble midtbanespiller Marcus Hansson solgt til Djurgården, og det skal etter hva iTromsø kjenner til være det som igjen har satt fortgang i prosessen. Dette fordi Gamst Pedersen også vurderes til å spille sentralt på midtbanen som en erstatter for svensken.

— Det er et godt poeng at Morten er en anvendelig spiller som ikke bare kan spille venstrekant, sa Flovik til iTromsø etter kampen fredag kveld.

Stor karriere

Gamst Pedersen har hatt en fantastisk karriere. Han slo for alvor igjennom i eliteserien i 2003 for TIL, og ble i august 2004 solgt til Blackburn. Der spilte han 288 kamper og scoret 35 mål over ni år.

I ENGLAND: Morten Gamst Pedersen i aksjon for Blackburn i 2012. Foto: SCANPIX

Et av høydepunktene var da han i 2005 scoret begge målene da Blackburn slo Manchester United på Old Trafford. I 2013 han gikk til den tyrkiske klubben Karabükspor. Oppholdet der ble kortvarig før Rosenborg ble hans nye adresse i 2014. Der han Gamst Pedersen slitt med skader og lite spilletid.På A-landslaget er Gamst Pedersen den nordnorske spilleren med desidert flest kamper. 83 ganger har Gamsten spilt med flagget på brystet i perioden fra 2004 til 2014, og notert seg for 17 mål.