”Gutan” landet like før klokken 15.00 flyplassen i Bodø der de klokken 17.00 i ettermiddag skal spille treningskamp mot Bodø/Glimt i Nordlandshallen. Nærmest nøyaktig samtidig landet Morten Gamst Pedersen med et fly fra Oslo, og ved bagasjebåndet hilste han på TIL-trener Bård Flovik. Gamst Pedersen skal overvære oppgjøret sammen med pappa Ernst Vidar Pedersen, og de to tok seg en kjapp prat med Flovik, men trioen unngikk bevisst å bli tatt bilde av sammen på veien ut av flyplassen.

Den tidligere TIL-spilleren og mangeårige Premier League-proffen hadde ikke tid til å la seg intervjue av iTromsø på veien ut til bilen.

Ny situasjon

Tidligere denne uka ble det klart at Gamst Pedersen var ønsket på Alfheim, men at TIL ønsket en avgjørelse innen slutten av januar. Det fikk de ikke fordi Gamst Pedersen ønsket en lengre frist, og dermed har klubben valgt å legge inn bud på venstrekanten Aron Sigurdarson fra den islandske klubben Fjolnir.

GAMLE KJENTE: Ernst Vidar Pedersen tok seg en prat med TIL-trener Bård Flovik på flyplassen i Bodø. Foto: Robin Andersen

I utgangspunktet hadde TIL bare rom for en av disse, men etter at Marcus Hansson ble solgt til svenske Djurgården i går har situasjonen etter det iTromsø kjenner til endret seg.Nå skal både Gamst Pedersen og Sigurdarson være aktuelle, førstnevnte både som sentral midtbanespiller og kantspiller.

— Jeg visste ikke at Morten skulle til Bodø før akkurat nå, uttalte Bård Flovik til iTromsø på flyplassen.

Lehne Olsen hjemme

I TIL-troppen mangler Thomas Lehne Olsen som er hjemme med en øm lyske. Ellers er laget stort sett fulltallig, og både målvakt Filip Loncaric og spiss Sofien Moussa er med.

— Vi tar ingen sjanser med Thomas, og skal allerede tirsdag til Stockholm for to treningskamper, sier Flovik.

TILs trolige lag: Filip Loncaric (bytter med Gudmund Taksdal Kongshavn etter 45 minutter), Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Simen Wangberg, Lasse Nilsen, Jonas Johansen, Christian Landu-Landu, Mikael Norø Ingebrigtsen, Gjermund Åsen, Runar Espejord, Magnus Andersen.

Gutan vil trolig gjøre en rekke bytter i løpet av oppgjøret.