Slik iTromsø avslørte tidligere i dag er Morten Gamst Pedersen tilbake som TIL-spiller etter snaue 12 år i Blackburn, Karabükspor og Rosenborg.

Det har ikke skjedd uten ekstern hjelp. Trond Mohn og Benn Eidissen har spyttet inn penger for å realisere overgangen. Gamst Pedersens lønn er etter det iTromsø kjenner til nærmere en million, og store deler av denne er det de overnevnte som betaler. Det fører Gamst Pedersen rett inn i lønnstoppen på Alfheim der lønnsbudsjettet har blitt kraftig redusert de siste årene.

TILBAKE TIL TROMSØ: Morten Gamst Pedersen hadde liten suksess i RBK. Nå vender han «hjem» til Nordens Paris. Foto: Ole Martin Wold

MilliardærTrond Mohn er et mildt sagt kjent ansikt for TIL-supportere. Milliardæren fra Bergen har gjennom snart ti år hjulpet klubben økonomisk, og har bidratt med over 100 millioner kroner siden 2006. Det inkluderer blant annet nytt kunstgress til fem millioner (2006), hjelpe til for å unngå TIL-konkurs med 10 millioner (2009) og nye bidrag til vanskelig klubbøkonomi på 10 millioner i både 2011 og 2012. I 2015 kjøpte han lokalene i Alfheim Arena fra trioen Tormod Harila, Per Krane og Ernst Myrbakk for 38 millioner kroner. Lokalene leier han ut til TIL for en leie på en krone i året. I Tromsø er det Kjell Kolbeinsen som er Mohns høyre hånd, og også i avtalen med Gamst Pedersen har han vært involvert.

Barnehagekonge

Benn Eidissen (57) fra Vestvågøy har slått seg fram på å ha drevet barnehager i stor stil siden slutten av 90-tallet, og har gjort seg store penger på det som er blitt et barnehageimperium. Eidissen er i Tromsø kjent for å ha selskapene Tromsø Barnehagedrift AS og Barnekompaniet AS, som han lenge har eid og driftet sammen med Even Carlsen. I tillegg var han med på å starte opp Private Barnehagers Landsforbund i 1993. Eidissen er også på eiersiden i selskapet Norlandia Care som i tillegg til barnehager driver med eldreomsorg og pasienthotell. De siste årene har han også investert i eiendom og aksjer. I 2014 ble Eidissen kjent for å ha kjøpt landsdelens dyreste leilighet noensinne da han brukte 25 millioner på å slå sammen fire leiligheter på toppen av en blokk i sentrum av Bodø.

57-åringen har også hatt en lang karriere som politiker for Høyre, og har vært innom både Fylkestinget og Stortinget. Sistnevnte som vararepresentant.

Fra 2006 til 2009 var han styreleder i Bodø/Glimt. I 2016 betaler han deler av lønna for at Morten Gamst Pedersen skal komme tilbake til Tromsø og TIL.