Mushaga Bakenga måtte forlate banen i gårsdagens treningskamp mellom Aalesund og Molde. Nysigneringen har ifølge NRK røket akilessen og risikerer å miste hele den kommende sesongen.

Situasjonen hvor Bakenga gikk ned for telling inntraff før det var spilt åtte minutter i treningskampen på Color Line Stadion.

Til Aftenposten sier medisinsk koordinator i Molde Lars Håvard Sæbø følgende:

— Vi regner med å ha full oversikt over skadeomfang i løpet av morgendagen.

Til klubbens hjemmesider bekrefter Molde-trener Tor Ole Skullerud at spissen har røket akillesen.

— Det er en alvorlig skade og det er en trist nyhet for «Mush» selvfølgelig, men også for oss som klubb. Det er synd for han som kom til Molde for å få fart på karrieren, sier Skullerud i et videointervju.

Får støtte av fotballprofiler

Den tidligere Rosenborg-spilleren er på utlån i rosenes by fra den belgiske klubben Club Brugge. At han valgte overgang til Rosenborgs rival Molde har ikke bare vært populært hos RBK-supporterne. Enkelte av dem reagerte med latter på sosiale medier da det ble klart at spissen var skadet.

Det får lagkamerater til å reagere.

— Blir kvalm av å høre at noen mennesker fryder seg når noen blir skadet. God bedring, Mush, skriver Fredrik Gulbrandsen på Twitter.

— Pinlig og svært bekymringsverdig at enkelte kan fryde seg over ein person si skade, god bedring Mush, melder Molde- og landslagskeeper Ørjan Nyland.

Bekymret Berg Hestad

Også John Arne Riise har lagt merke til Molde-spissens skade og påfølgende meldinger fra rivaliserende supportere.

— At noen gleder seg over andres skader er skammelig! Noen supportere bør se seg i speilet, skriver den tidligere Liverpool-spilleren på sin Twitter-konto.

Etter gårsdagens treningskamp uttrykte Molde-kaptein Daniel Berg Hestad sin bekymring overfor Bakenga.

— Jeg krysser fingrene for at skaden ikke er alvorlig. Det er fryktelig kjedelig hvis også han blir ute en periode. Mest for ham selv, men også for hele laget. Inntil annen beskjed blir gitt både håper og tror vi at dette går bra, sa kaptein Daniel Berg Hestad til rbnett mandag.

Mushaga Bakenga har ikke svart på hendvendelser angående skaden.