Mushaga Bakenga måtte forlate banen etter kun syv spilte minutter på Color Line stadion. Mushaga Bakenga måtte forlate banen etter kun syv spilte minutter på Color Line stadion. Foto: Erik Birkeland, RBnett

RBK-fans ler av Bakenga-skade i Molde-debuten

«Karma’s a bitch, Bakenga!»

COLOR LINE STADION/OSLO: Mushaga Bakengas første kamp i Molde-trøyen ble ingen god opplevelse for 22-åringen. Allerede etter syv minutter sa det nemlig full stopp for trønderen.

Den tidligere Rosenborg-spiller, som kom på lån til rosenes by fra Club Brugge, tråkket tilsynelatende over og ble liggende og vri seg i smerter. Bakenga fikk hjelp av medisinsk personell og ble hjulpet av kunstgressbanen på Color Line stadion.

MOLDE-SPILLER: Mushaga Bakenga. Foto: Digitalsport

Det er foreløpig uklart hvor alvorlig skaden er, men Molde-spissen måtte etter hvert forlate Aalesunds kamparena på krykker — lenge før 2-2-kampen mellom AaFK og Molde var ferdigspilt.Molde-trener Tor Ole Skullerud sa følgende til Rbnett etter kampslutt:

— Det er mye «stang ut» på skadefronten for tida. Men nå får vi vente på resultatet av legesjekken, jeg har ingen svar på det ennå. For øvrig har vi hatt flere av våre andre spisser godt i gang lenge, så jeg er ikke bekymret for at vi ikke skal ha gode løsninger uansett.

– Karma’s a bitch!

Skaden er dårlig nytt for både Bakenga og Molde, men enkelte Rosenborg-supportere reagerer med latter på sosiale medier.

Bakenge er som kjent trønder, og spilte i Rosenborg fra 2007 til 2012. At 22-åringen valgte å signere for Molde fikk enkelte av RBKs supportere til å rase. Meldinger som «Judas!» og «Quisling!» haglet på sosiale medier.

Nå er det flere Rosenborg-supportere som godter seg med at Bakenga skadet seg i sin første Molde-kamp.

– Karma’s a bitch, Bakenga! skriver en bruker på Twitter.

– Karma, Bakenga! Karma! skriver en annen.

Og det er bare noen få av utspillene som nå florerer på sosiale medier.

Kraftige reaksjoner

Mushaga Bakenga ble liggende å vri seg i smerter på kunstgressmatten i Ålesund. Foto: Erik Birkeland, RBnett

TV 2, som sendte kampen direkte på sin sportskanal, var raskt ute med å legge saken ut på Facebook. Og i kommentarfeltet går det en kule varmt for enkelte:– Hehehe. Sånn går det når han gikk til Molde! Og som RBK-supporter er det bare å le av det, skriver en.

– Sånn kan det gå når man velger feil klubb, skriver en annen.

Etter det Adresseavisen erfarer skal Rosenborg ha fått tilbud om å hente Bakenga, og spilleren selv skal også ha ønsket en overgang tilbake til Trondheim. Men Rosenborg takket nei.

Moldes kaptein: — Håper og tror det går bra

Det gjør at enkelte også tar Bakenga i forsvar:

– Det er vel ikke guttens feil at Rosenborg ikke hadde plass til han.. Å le av noen som skader seg sier vel mer om den som gjør det... Latterlig!!!!!!

– Håper det kun er fjortiser som fryder seg når noen blir skadet....Og de er det jo mange av her inne....barnslig kalles det.

Molde-kaptein Daniel Berg Hestad håper på gode nyheter etter Bakengas legesjekk.

— Jeg krysser fingrene for at skaden ikke er alvorlig. Det er fryktelig kjedelig hvis også han blir ute en periode. Mest for ham selv, men også for hele laget. Inntil annen beskjed blir gitt både håper og tror vi at dette går bra, sier Daniel Berg Hestad til Rbnett.