Disse fire er de enste som er igjen fra 2012-troppen. Foto: Jan-Erik Larsen

LA MANGA (Aftenbladet) Kenneth Sola, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj og Vegard Aanestad er de eneste som har vært med å hele reisen til Sandnes Ulf, og som nå utgjør "grunnfjellet" i Bengt Sæternes første sesong som trener i klubben. Kvartetten har opplevd både Asle Andersen og Tom Nordlie som trenere. Nå trives de under Sæternes' nye regime.

— Jeg liker Bengt, og synes det ser bra ut, sier Aksel Berget Skjølsvik, som var de lyseblås selvskrevne kaptein under Asle Andersen. Da Tom Nordlie overtok mistet han både plassen på laget og kapteinsbindet. I vinter har 27-åringen fått mye spilletid i de treningskampene Ulf har gjennomført, og han håper det vedvarer.

— Det vil ikke være et like stort eventyr hvis vi skal lykkes med å rykke opp igjen, men det hadde vært moro å returnere på første forsøk. Brann og Sogndal framstår som opprykksfavoritter, men jeg tror vi kan profitere på at Brann er laget alle i divisjonen ønske rå slå. Sandnes Ulf klinger nok ikke like mye, tror Skjølsvik.

Trivsel viktig

Mange var nok overrasket over at Anel Raskaj valgte å forlenge kontrakten selv om Ulf rykket ned. Slik forklarer han det:

— Trivsel er også viktig for meg, og familien har det veldig godt i Sandnes. Dessuten fristet ikke tilbudene fra Sverige meg nok. De klubbene som nom på banen kan fort få en tung sesong. Da er det kjekkere å spille for en klubb som vinner og kan rykke opp, sier Raskaj.

Kenneth Sola er kanskje Sandnes Ulfs svar på katten. Han har tilsynelatende ni liv. Uansett hvor mange nye spillere som har kommet til Sandnes, har 29-åringen hatt en forbløffende evne til å klore seg fast. Denne sesongen ser det ut til at det er midtstopperrollen han kan få mest spilletid i.

— Jeg trives som stopper, og det kan fort bli min posisjon. Jeg ser fram til sesongen, og synes Bengt Sæternes er en spennende type som trener, sier Sola.

Trener mer

Vegard Aanestad (27) gir også egersunderen gode skussmål:

— Bengt skiller seg litt ut fra Asle Andersen og Tom Nordlie, som begge er veldig gjennombruddsorientert. Bengt ønsker også at vi skal ta overgangene når de byr seg, men i utgangspunktet ønsker han at vi skal holde litt mer på ballen, det engelskmennene kaller "possession". I tillegg trener vi mer enn før, sier Aanestad.

Det viser også treningsdagboken. I januar i fjor har Sandnes Ulf 22 treninger, mens antall økter i år var 37. — Forhåpentlig får vi betalt for det når sesongen starter.