Sandnes (Aftenbladet): Etter onsdagens trening i La Manga understreket Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes overfor Aftenbladet at klubben ikke vil gå ut med årets målsetting.

Han påpekte at de ønsker å kjempe i toppen i 1. divisjon, men la samtidig til at hele troppen skulle få være med på utformingen av det konkrete målet.

Det skjer når laget kommer hjem fra treningsleiren i Tyrkia 25. mars.

Det er mulig den rutinerte spilleren, men relativt uerfarne treneren Sæternes kjenner på presset allerede. Trenere som snakker ned forventningene rundt eget ansvar er ikke uvanlig. Men la oss se på forutsetningene som faktisk gjelder denne sesongen.

Sandnes Ulf har spilt i eliteserien de tre siste sesongene. Omtrent samtlige spillere i troppen har god erfaring fra det øverste nivået. Da sier det seg selv at de sportslig er rustet for oppgaven som venter i divisjonen under.

Eider Frejd, Diego Rubio, Tijan Jaiteh og Fredrik Midtsjø har forsvunnet. Inn har Toni Brochmann (Sogndal), Paul Torres (Landskrona) Pontus Engblom (FKH), Nicolai Geertsen (EIK) og Trond Erik Bertelsen (Viking) kommet. Jeg ser ingen umiddelbar svekkelse.

Årets budsjett er på 27,8 millioner. Da klubben rykket opp til eliteserien i 2011, var budsjettet 15 millioner. Legger du til at det ikke er mange lag i landet som har økt budsjettene siden den gang, ser du at Sandnes Ulfs forutsetninger er på plass også når det gjelder det økonomiske.

Naturligvis er det ikke ideelt for Sandnes Ulf at tre eliteserielag (Brann og Sogndal) rykket ned. Og det er ingen tvil om at det blir vanskelig å rykke opp direkte. Men å ha det som en klar, velberettiget og uttalt målsetting, det sender et tydelig og offensivt signal.

En fotballspiller lever og drømmer om å prestere best mulig foran så mange tilskuere som mulig hver eneste helg.

Da skal du også lære deg å takle det som måtte føles som et press.

Det er nemlig ikke farlig å ha hårete mål når det er samsvar mellom ønsket resultat og virkemidlene som trengs for å nå det.

Det har Sandnes Ulf.