LA MANGA (Aftenbladet): — Vi har tidligere sagt at vi skal kjempe i toppen. Det står ved lag, men hele gruppen skal få være med på å utforme den konkrete målsettingen. Av den grunn går vi ikke ut med noe før vi er tilbake fra treningsleiren i Tyrkia om vel tre uker, sier Sæternes til Aftenbladet.

A-troppen i Sandnes Ulf har allerede hatt en samling på Utsikten i Kvinesdal, der 2015-sesongen var tema. Denne uka ønsker Sæternes å ha nye samtaler med sine spillere i Spania, før det konkluderes etter den siste treningsleiren i Tyrkia like før påske.

— Det er naturlig at Brann er favoritt i 1. divisjon. Men for Sandnes Ulf er ikke det en ny situasjon. Klubben er vant til å være bak Viking i Rogaland, så for oss er det fint å være i utfordrerposisjon. Noe mer enn det ønsker vi ikke å flagge ennå, sier Sæternes.

Legger ikke press

Daglig leder Tom Rune Espedal merker gryende optimisme hos sponsorene, som har vært lojale mot Sandnes Ulf etter nedrykket. Budsjettet er redusert fra 40 millioner i eliteserien, til 27,8 millioner i 2015. Men her er nesten 90 prosent av disse pengene allerede hentet inn. Det er klubben fornøyd med.

— Vi har sagt at vi skal kjempe i toppen, og jeg mener at lag som kommer fra eliteserien har en god sjanse til å rykke opp direkte, fordi spillergruppa fortsatt har mentaliteten fra eliteserien inne. Men samtidig ønsker vi ikke å legge et press på trenere og spillere, og forlange at vi rykker opp igjen på første forsøk. Men jeg tror sjansen er god for en topp tre-plassering, sier Espedal til Aftenbladet.

Klarert med Lagerbäck

Keeper Hannes Halldorsson, mener Sandnes Ulf må strebe mot en kjapp retur til eliteserien. Det er også i hans interesse. Den siste uka i januar var han på klubbesøk hos Wigan i engelsk mesterskapsserie (nivå to), uten at oppholdet resulterte i en kontrakt.

— For meg er det viktigste å spille fast, og helst på så høyt nivå som mulig. Men jeg har hatt en samtale med Islands landslagssjef, Lars Lagerbäck, og han er inneforstått med at jeg kan være i Sandnes Ulf så lenge jeg er førstevalg. For en keeper er det ikke så store forskjeller i de involveringene du gjør. Det er mer rammen rundt kampene som er annerledes i 1. divisjon. Og så lenge min konkurrent på landslaget, Ingvar Jonsson i år spiller for Start i eliteserien, håper jeg Sandnes Ulfs opphold i 1. divisjon blir av minst mulig varighet. Vi hører til i eliteserien, mener Hannes.

Skal snakke med Hannes

Kontrakten hans går ut etter sesongen, og han ønsker ikke å snakke om et mulig klubbskifte nå.

Daglig leder Tom Rune Espedal konstaterer at Haldorsson og familien trives godt i Sandnes, og vil snart gå i dialog med islendingen der temaet er en forlengelse av kontrakten.

Venter med kapteinvalg

Sandnes Ulf ankom La Manga og årets første treningsleir onsdag ettermiddag. Flyet fra Stavanger var forsinket, og spillerne rakk bare en snau times lett trening før mørket senket seg. Under resten av oppholdet blir det for det meste to daglige økter.

— Dette er mer en treningsleir enn en kampleir, forklarer Sæternes, som heller ikke har valgt lagkaptein.

— Jeg har flere kapteinsemner, som Hannes Halldorsson, Derek Decamps, Kenneth Sola og Aksel Berget Skjølsvik. Sannsynligvis velger jeg et kaptein-team på tre mann, men med en hovedkaptein. Det valget venter jeg med. Vi har god tid, og jeg ønsker at enda flere skal melde seg på som kapteinstyper, sier Sæternes.