30 år gamle Trond Erik Bertelsen signerte i dag en toårskontrakt med Sandnes Ulf.

— Jeg ser på det som en fin utfordring, og målet er selvfølgelig å hjelpe klubben til eliteserien. Sammen skal vi klare opprykk, sier Bertelsen til Aftenbladet.

Den tidligere Viking-spilleren har trent med klubben siden sesongoppkjøringen i januar.

— Jeg har blitt godt kjent med laget, en god gjeng som har tatt meg godt imot. Spillerne er definitivt en av grunnene til at jeg valgte å signere.

Færre mål bakover

Daglig leder i Sandnes Ulf Tom Rune Espedal er meget fornøyd med den nye signeringen.

— Det er en spiller med lang erfaring, rutinert, og har spilt på toppnivå. Vi bygger et nytt lag og har ambisjoner om å spille i toppen, da trenger vi spillere av en slik kvalitet. Ikke minst er det en lokal spiller, noe vi setter veldig pris på her i Sandnes Ulf, sier Espedal.

Espedal mener Bertelsen kan bidra til å sørge for færre mål bakover i Sandnes Ulf, og at forsvarsspilleren kan bidra til sunn konkurranse i klubben.

— Han er en god defensiv spiller. Sandnes Ulf har sluppet inn mange mål de siste årene, og jeg ser på Bertelsen som en brikke som kan hjelpe til å forandre det. Han kan gjøre den jobben som kreves for å spille back. I tillegg tror jeg klubben vil ha godt av en god konkurransesituasjon: Emil Johansson som vi kanskje ikke regner med tilbake før sommeren, og i tillegg Erik Tønne.

Enorm erfaring

Trener Bengt Sæternes er glad Trond Erik valgte å signere for de lyseblå. Han har stor tro på at forsvarsspilleren skal bidra til å styrke laget.

— Han har trent med oss over en lengre periode, og har vært veldig god. Det har til tider vært litt usikkert hva han selv ville, men jeg tror han har trivdes med klubben, og det er veldig gledelig. Han er en spiller med enorm spillerfaring. Bortsett fra en sesong med skade så har han spilt bortimot hver kamp i alle sine sesonger som fotballspiller. Han spiller mange kamper og er lite skadet, sier Sæternes

- Hvilken type spiller er Trond Erik?

— God defensivt en mot en, rask i bena, fint tyngdepunkt og vanskelig å komme forbi. De forsvarsspillerne vi har fra før er litt bedre offensivt enn defensivt. Trond Erik er derimot en som er litt bedre defensivt, men som likevel er flink til å gå på løp.

Forsvarsspilleren har tidligere spilt for Haugesund og Fredrikstad. Hans siste klubbopphold var i Viking fra 2008-2014. Espedal tror på opprykk uten flere signeringer.

— Det må gjøres noen rokkeringer i stallen hvis det skal komme noen nye signeringer. Nå har vi et godt førstedivisjonslag som kan slå godt ifra seg. Jeg tror vi skal klare å kjempe i toppen, og gjør vi det så blir det opprykk, sier Espedal.