AALESUND — VIKING 1-1:

ÅLESUND: All spenning kom i sluttminuttene i oppgjøret mellom AaFK og Viking.

Da det så ut som om kampen skulle ende 0-0 ble det drama og scoringer mot slutten.

Viking tok ledelsen med tre minutter igjen, men AaFK klarte utrolig nok å kjempe seg tilbake og få poeng.

Det var lenge et visst feriepreg over det som ble prestert i oppgjøret mellom AaFK og Viking. Tempoet i kampen var en del lavere enn det som bør forventes i en kamp i eliteserien. Tidvis var det også svært mange feilpasninger av begge lag.

AaFK best i gang

AaFK viste fra start at de ønsket å fremstå på en litt annen måte enn de gjorde da de røk ut av cupen mot Sandefjord tidligere i uken.

Like før klokken passerte seks minutter leverte AaFK et mønsterangrep.

Ballen gikk fort og på få touch. Ballen endte til slutt ute på høyre kant hos Ville Jalasto. Han la presist inn til Michael Barrantes, men hans avslutning fra 14 meter ble for løs og gikk rett på Rune Almenning Jarstein.

Vikings første avslutning kom tre minutter senere, men Veton Berishas skudd fra 16 meter og spiss vinkel, gikk langt til side for mål.

Viking disiplinert

AaFK fortsatte med å styre kampen, mens Viking la vekt på å ligge lavt, disiplinert, og å komme raskt i angrep ved erobring. AaFK slet lenge med å komme til sjanser mot det etablerte forsvaret.

I det 20. minutt kom AaFKs neste store sjanse. Nok en gang gikk AaFK i angrep med fart og med mange spillere. Barrantes fikk skutt fra spiss vinkel, og Jarstein måtte gi retur. Men på returen ble Kjell Rune Sellin litt for ubesluttsom, og den gode sjansen endte ut i intet.

Barrantes kom enda nærmere fem minutter senere. Denne gangen gikk skuddet hans i nettveggen fra spiss vinkel. Heller ikke Sander Post fikk uttelling, da han lempet en ball rett opp i lufta fra fem meters hold to minutter etter Barrantes avslutning.

Kjempesjanse for Phillips

Viking slet enda mer enn AaFK med å komme til avslutninger den første halvtimen, men Valon Berisha burde ha fått bedre utteling da de blåkledde hadde en gylden mulighet etter kontring ved 30 spilte minutter. Men Berisha avsluttet fra dårlig posisjon og skuddet gikk til side for mål.

I det 34. minutt burde AaFK virkelig tatt ledelsen. Barrantes stakk igjennom Demar Phillips, men alene med Jarstein satte Phillips ballen to meter til side for mål.

Valon Berisha hadde også en god mulighet til å gi sitt lag ledelsen minuttet før pause. Men fra 18 meter, upresset, satte han ballen langt over AaFK-målet.

Dermed ebbet omgangen ut med 0-0 i målprotokollen, i en omgang der AaFK hadde ballen mest, og burde hatt ledelsen.

Likt kampbilde

2. omgang startet svært rotete av begge lag, med dårlige presisjon og lavt tempo. Første sjansen kom i det 58. minutt. Phillips kom seg til dødlinjen, men Jarstein var fint ute og fikk bokset overlegget mot to AaFK-spillere i god posisjon.

Etter sjansen inntok kampbildet samme karakter som første omgang; et Viking-lag i stram formsajon, defensiv disiplin, og som satset på raske kontringer. Mens AaFK stanget mot Viking-muren, og manglet kreativiteten og ferdighetene til å bryte igjennom.

I det 65. minutt hadde Valon Berisha nok en gang en stjernemulighet til å føre Viking i ledelsen. Men nok en gang var han altfor ubesluttsom da han fikk ballen i bena på 16 meter. Ballen skled av foten og trillet langt til side for AaFK-målet.

Viking tok over

Broder Berisha fikk også en god mulighet, to minutter senere. Men headingen på innlegg fra Yann-Erik de Lanley gikk over mål

Som før hvilen kom Viking bedre med utover i omgangen, men kom bare til halvsjanser ble svært lite med sjanser ut av presset.

Olsen fikk uttelling

Men Innbytter Trond Olsen burde ha scoret da første helsjanse i omgangen for Viking kom med sju minutter igjen. Patrik Ingelsten serverte perfekt, men Olsen var uheldig med førstetouchet, og fomlet da han var alene foran AaFK-målet. Dermed skled ballen over dødlinjen uten at Olsen fikk avsluttet mot mål.

Olsen fikk sin revansje tre minutter før slutt. Han stod på 18 meter, og fikk klareringen fra Jonatan Tollås Nation rett i bena.

Viking-innbytteren klinket ballen hardt og flatt i mål.

Arnefjord sikret poeng

Mens alle ventet på tre Viking-poeng slo AaFK tilbake. ”Ygg” Webangomo la inn mot bakerste stolpe, der AaFK-topscorer og midtstopper Daniel Arnefjord steg til værs og headet inn 1-1 i kampens siste minutt!

Det aller siste sparket på ballen i kampen så ut til gi AaFK tre poeng, men Sander Post stod i offside da han satte en keeperretur i mål fra kort hold.

Dermed endte det med 1-1, og poengdeling mellom AaFK og Viking - etter seks høydramatiske sluttminutter.