AALESUND — VIKING 1-1:

ÅLESUND: Situasjonen AaFK-treneren sikter til var den aller siste sjansen i noen høydramatiske sluttminutter i oppgjøret mot Viking. Viking-keeper Rune Almenning Jarstein ga retur på et skudd fra distanse, og Sander Post skled frem og satte ballen i mål. Alle trodde estlenderen hadde sikret AaFK tre kjærkomne poeng.

Men linjemannen hadde flagget oppe for offside på AaFK-spissen.

– Jeg har sett opptak av situasjonen, og Sander er ikke i offside. Det er direkte dårlig av linjemannen å ikke se det, sier en tydelig irritert Rekdal.

– Det er utrolig surt å miste de to poengene på grunn av en feil avgjørelse. Det er to poeng som vi trenger. Jeg håper vi får de igjen senere i sesongen. . . , sier han videre, med en syrlig undertone.

– Merker slitasjen godt

AaFK-treneren er fornøyd med 1. omgangen mot Viking, men slakter den kollektive prestasjonene etter hvilen. Igjen viser han til skader i troppen, og spillere som ikke holder i 90 minutter.

– Det blir tyngre og tyngre for oss utover i kampen, men det er svært positivt at vi klarer å mobilisere til å komme tilbake mot slutten.

Men slitasjen er stor, sier han. Og fortsetter:

– Det er sikkert mange som mener at dette er Rekdal-sutring. Men det er min ærlige vurdering av situasjonen. Vi har sju spillere som ikke er tilgjengelig i dag, og mange av dem som må spille har lange skadeavbrekk bak seg. Da blir det tungt, og det sier seg selv at tett kampprogram og 90 minutter blir veldig tøft.

Åtte uavgjort på 14 kamper

Etter 1-1 mot Viking fikk AaFK sin 8. uavgjorte kamp på 14 forsøk i årets sesong. De tre siste kampene har endt med poengdeling for tangotrøyene.

– Det er altfor mange uavgjorte. Ingen tvil om det. Samtidig så viser det at vi er vanskelig å slå. Men det er mange poeng som forsvinner ved uavgjort. Og i mange av kampene har vi mer enn nok sjanser til å avgjøre. Forrige serierunde hadde vi 15-5 i vår favør på sjansestatistikken mot Sogndal. I dag er vi også klart foran Viking, og burde kvelt kampen i 1. omgang. Det er bittert for oss at vi ikke tar tre poeng, mener Rekdal.

Vi fulgte kampen her: