AALESUND — VIKING 1-1:

ÅLESUND : Men det kunne like gjerne blitt tre eller null.

- Vi er nær tre poeng, men vi må bli bedre og mer kyniske mot slutten av kampene. I dag var det tredje gang på rad at vi gir bort scoringer nærmest på overtid, sier Kjell Jonevret, og sikter til at Rosenborg scoret to ganger på overtid i siste seriekamp og at Brann utlignet på overtid i cupen på onsdag.

- Men per dags dato er vi ikke bedre, og vi kunne også blitt stående uten poeng på slutten her med Aalesunds annullering.

Dramatiske sluttminutter

Kampen mellom AaFK og Viking var lenge en kjedelig og tam affære. AaFK var best i første omgang og skapte tre-fire gode muligheter uten å få ballen i mål.

I andre omgang løftet Viking seg og var det beste laget, og skapte et par gode sjanser før innbytter Trond Olsen dunket ballen i mål i det 88. minutt. Da trodde de fleste at det gikk mot borteseier i Ålesund. Men AaFK kom tilbake og utlignet ved Daniel Arnefjord i det 90. minutt, og fikk et mål tvilsomt annullert for offside på overtid.

Det som skjedde etter Vikings scoring irriterer Jonevret.

- På corneren før AaFKs scoring bør vi klarere ballen på fjorden! Men det gjør vi altså ikke, og dermed får vi en scoring rett i fleisen i trekket etterpå. Vi scorer ledermålet to minutter før slutt, men ender selv opp med høye skuldre. Slik kan vi ikke ha det.

- Og det kunne også godt verre, om AaFK hadde fått godkjent sin «scoring» på overtid?

— Den situasjonen har jeg ikke sett i reprise, men jeg har hørt andre si at den offsideavblåsningen så tvilsom ut. Men sånn er det.

- Alt i alt synes jeg det var en dårlig fotballkamp - fra begge lag. Tempoet var lavt og spillerne så rett og slett slitne ut. AaFK var best i første omgang, men vi løftet oss etter pause. Da fikk vi truet mer i bakrom og trykt dem tilbake, oppsummerer Jonevret.

Gode bytter

Jonevret satte inn Patrik Ingelsten i pausen, og med sin fysikk og oppofrende spillestil skapte han til dels store problemer for AaFK-forsvaret. Mot slutten kom også Trond Olsen inn, og kvitterte med scoring.

- Ja, byttene var bra. Ingelsten kriget bra og det ble farligere med han på banen.

— Alt i alt er jeg fornøyd med ett poeng her i Ålesund. De er et godt hjemmelag, og kampen kunne bikket alle veier. Det er ingen tilfeldigheter at Viking ligger der vi ligger. Det er ikke uflaks selv om vi slipper inn mål på overtid i kamp etter kamp. Vi må jobbe for å bli bedre, ikke minst i de kritiske situasjonene og fasene av en kamp, sier en mellomfornøyd Kjell Jonevret.