SANDNES ULF — VÅLERENGA 0-2:

SANDNES (aftenbladet.no): En scoring i hver omgang sørget for at Martin Andresens mannskap vant 2-0. Dermed tok Oslo-klubben sin første seier i eliteserien siden 6. mai.

Pangstart

Vålerenga fikk en drømmeåpning på kampen. Etter kun åtte minutter tok de ledelsen. Håvard Nielsen ble spilt igjennom, og alene med Bo Andersen plassere han ballen enkelt i mål. Iskald avslutning, men svakt forsvarsspill av Sandnes Ulf i forkant av målet.

Vålerenga lå veldig lavt og kompakt, og satset på hurtige overganger. Sandnes Ulf-spillerne ble nektet rom og når pasningsspillet i tillegg var veldig upresist fikk Sandnes Ulf problemer offensivt. Hjemmelaget produserte knapt én målsjanse de første 45 minuttene.

Sandnes Ulf måtte gjøre et bytte etter kun 32 minutter. Vegard Aanestad hadde da pådratt seg to smeller i hodet, og ble derfor erstattet av Fredrik Torsteinbø.

Kampens andre målsjanse kom etter 35 minutter. Vålerenga fikk frispark på 20 meter, og Bojan Zajic skrudde ballen over muren og i tverrliggeren. Returen gikk til Nielsen som avsluttet mot mål, men skuddet ble blokkert av Bjørnar Holmvik. VIF-spilleren mente Holmvik blokkerte ballen med hånden, men dommeren valgte å ikke blåse straffespark.

Et langskudd fra Kenneth Sola som Ronny Espedal holdt på å få en fot på var det nærmeste Sandnes Ulf kom scoring.

Stort mer skjedde det ikke før pause, og VIF gikk dermed til pause med en fortjent ledelse.

Nordvik økte

Sandnes Ulf var nær en utligning kun fire minutter ut i andre omgang. Fra syv meter hold fikk Tommy Høiland heade uforstyrret, men ballen gikk rett i armene på Hirschfeld.

Etter 60 minutter skapte en ny heading problemer for Vålerenga. Fra venstrekanten slo Kenneth Sola et nydelig innlegg, men Kamal Saaliti headet ballen ned i bakken og utenfor.

Mens hjemmelaget slet med presisjonen på headingene var Vålerenga flinkere når de fikk muligheten. Etter 62 minutter ble et hjørnespark slått på første stolpe og der dukket Andreas Nordvik opp og headet ballen i mål.

Minutter senere var Morten Berre nær ved å øke til 3-0, men ballen gikk like utenfor Andersens høyre kryss.

Gilles Ondo var nær redusering etter 75 minutter, men også hans heading gikk utenfor.

Etter 77 minutter ble Sandnes Ulf redusert til ti mann. Ronny Espedal felte Nielsen som bakerste mann, og dermed dro Helgrud opp det røde kortet.

Martin Pusic burde økt til 3-0, men alene med Bo Andersen rotet VIF-spilleren det til.

Mer skjedde det ikke på Sandnes stadion, og dermed tok Vålerenga en fortent seier.