STABÆK — STRØMSGODSET 1-2:

NADDERUD: Gjestene fra Drammen kom best i gang på Nadderud, og allerede etter tre minutters spill kom Alfred Sankoh seg til dødlinja og leverte et innlegg som skapte kaos foran Stabæk-keeper Mande Sayouba.

Syv minutter senere brant Lars Christopher Vilsvik av to kanonskudd i løpet av to minutter. Det første slo Sayouba til corner, på det andre ga han retur rett ut i feltet, men reddet mesterlig Anders Konradsens forsøk fra kort hold.

Etter 15 minutters spill fikk hjemmelaget sin første mulighet da Franck Boli kom seg fri inne i Strømsgodset-feltet, men Mounir Hamoud blokkerte 18-åringens skuddforsøk.

Kamara misset

Serieleder Strømsgodset fortsatte å kjøre kampen og skapte sjanser på løpende bånd. Og etter 21 minutters spill kom omgangens største sjanse da Sankoh igjen kom til dødlinja og leverte et godt innlegg ut i feltet. Der møtte Ola Kamara, men den tidligere Stabæk-spilleren blåste ballen over mål fra fem meters hold.

Strømsgodset fortsatte dominansen med flere gode langskudd, fra blant andre Konradsen og Øyvind Storflor, men keeper Sayouba vartet opp med gode redninger. To minutter før pause hadde hjemmelaget en sjelden mulighet, men Ricardo Clarks volleyforsøk fra 14-15 meter gikk rett i magen på gjestenes Vilsvik. Stabæk slet generelt veldig med angrepsspillet, og forsøkte stort sett bare å stikke gjennom ensomme Boli på topp.

Kanonskudd

Gjestene kom best i gang også etter pause og fulgte opp offensiven fra første omgang med nye gode langskudd fra Storflor og Vilsvik. Og etter 53 minutters spill skulle de endelig få belønning for alle skuddforsøkene.

Storflor vartet opp med en perle fra 25 meter, via tverrligger og i mål. Dermed var serielederen i føringen.

Etter 58 minutters spill fikk hjemmelaget en stor mulighet til å utligne Strømsgodsets ledelse da Fredrik Brustad kom seg fint til dødlinja og la inn, men Christer Kleiven satte forsøket fra 13-14 meter rett på Adam Larsen Kwarasey.

Etter 78 minutter fikk gjestene muligheten til å doble da Muhamed Keita kom til skudd fra 12-13 meter, men Sayouba reddet mesterlig.

Minuttet senere var keeperen fra Elfenbenskysten derimot sjanseløs da Peter Kovacs satte foten på Kamaras innlegg, og styrte ballen opp i nettaket fra kort hold.

Med to måls underlege og ti minutter igjen å spille måtte Stabæk fremover. Og etter å ha etablert et lite press fikk hjemmelaget håp da Bjarte Haugsdal kom først på et innlegg og satte ballen i mål fra kort hold. Men etter dette satte Strømsgodset en stopper for Stabæks forsøk på sluttspurt, og kunne reise hjem til Drammen med en relativt fortjent 2-1 seier.