Anders Lindegaard kan United-debutere kommende uke. Foto: © Lars Møller

Premier League er blitt en danske rikere etter at Anders Lindegaard meldte overgang til Manchester United på tampen av 2010. Den tidligere Aalesund-keeperen kan bli arvtageren til Edwin van der Sar som legger hanskene på hyllen i sommer.

I Arsenal sitter Nicklas Bendtner og klør seg i hodet. Han er overrasket over hvordan målvaktens karriere har skutt fart.

– Jeg hadde aldri hørt om han før han dukket opp på landslaget. Så det har gått fort for ham. Det er fantastisk gøy at vi får en ny danske i en engelsk toppklubb, og det er flott å bli kjøpt av en klubb som Manchester United. Alt er bare positivt. Selvfølgelig for ham selv, siden han er kommet ut fra ingenting, men også for landslaget som nå har en keeper i United. Nå må han gripe sjansen der, sier Arsenal-spissen til sporten.dk.

Refser danske klubber

Nå blir de to danskene gullrivaler i England. Bendtner har lenge vært skadeplaget, noe som har gjort at han har stått over landslagssamlingene Lindegaard har vært til stede på. Faktisk har Bendtner aldri sett målvakten i aksjon.

– Jeg har aldri sett ham spille. Men jeg har hørt fra kamerater på landslaget, at han har gjort det veldig, veldig bra – ja, faktisk at han er en superkeeper.

Spissen lurer på en ting til; hvordan ingen danske klubber kunne fatte interesse for to år siden. Lindegaard fikk til slutt tillit hos Kjetil Rekdal på Sunnmøre i Norge.

— Det er rart at Anders Lindegaard dukker opp på denne måten, han er ikke ung, noe i dansk fotball er merkelig. Ikke bare i OB, men også i andre danske klubber, når ingen ville ha ham. For han må jo ha noe, som man ikke så hjemme i Danmark, siden Manchester United kjøper ham for et stort beløp fra en liten klubb i Norge, melder Bendtner.

Anders Lindegaard så sine nye lagkamerater ta tre poeng i 2-1-seieren over West Bromwich i går. Dansken satt på tribunen med resten av reservene. Han kan få sin Manchester United-debut kommende uke, tirsdag gjester Stoke Old Trafford, men det er usikkert om FA får registrert overgangen før kampstart. Søndag venter Liverpool i FA-cupen.

Førstekeeper Edwin van der Sar er usikker grunnet sykdom, Tomasz Kuszczak sto i mål i Birmingham 1.nyttårsdag.