— Vi burde fått inn vårt andre mål, men det klarte vi aldri. Det ble spennende, og jeg er lettet over at vi vinner denne kampen. Mot Blackpool blir det tøft, for de har en del gode spillere med stor fart og gode ferdigheter. De kontret på oss, og skapte ganske mye. Det ble mye hardt arbeid fordi vi ikke tok vare på sjansene våre og fordi vi bommet på straffesparket, sier assistenttrener i Manchester City David Platt til BBC .

Manchester City gjorde jobben hjemme mot Blackpool etter at byrival United tidligere på dagen senket West Bromwich i Birmingham. Dermed står begge Manchester-lagene med 41 poeng etter, men United har to kamper til gode på de lyseblå.

Manchester City kunne tatt ledelsen allerede før minuttet var spilt da Carlos Tévez utnyttet en miss av Blackpool-kaptein Charlie Adam. Tévez utfordret Craig Cathcart på høyre side av sekstenmeteren og gikk for et skudd, men ballen havnet like utenfor motsatt stolpe.

Sjansefest

Blackpool har overrasket flere lag i Premier League denne sesongen, og yppet seg også mot stjernemannskapet til City. Etter 15 minutter måtte Joe Hart i aksjon for å stoppe Ian Holloways menn. Gary Taylor-Fletcher ble spilt nydelig fri i sekstenmeteren, men skuddforsøket mot lengste hjørne fra vel ti meters hold ble flott stoppet av Hart.

Og sjansene skulle fortsette å komme på City of Manchester Stadium.

Fem minutter senere kunne David Silva sendt de lyseblå i ledelsen. Spanjolen kombinerte fint med Tévez, men satte ballen like til side for mål fra fem meters hold. Etter 27 minutter fikk Silva nok en gang muligheten, men skuddet fra 16 meter havnet på feil side av stolpen for hjemmelaget.

Carlos Tévez forsøkte nok et skudd etter 33 minutter, men Richard Kingson var med på notene på skuddet fra 14 meters hold.

Men så raknet det for Blackpool. Laget klarte aldri å få ballen ut av farlig sone etter en dødball, og i returrommet ventet en frisk Adam Johnsen. Fra 25 meter sendte han avgårde et skudd som forandret retning på veien, og dermed hadde Kingson en vanskelig oppgave da ballen havnet mellom stengene.

1-0, og oppskriftsmessig ledelse i Manchester .

Tévez-bom

Minutter senere kunne Tévez doblet ledelsen på straffespark. Yaya Toure gikk over ende i sekstenmeteren, men argentineren utnyttet muligheten dårlig, og satte ballen svakt til side for mål.

Like før pause kunne begge lagene funnet nettmaskene, men verken Blackpools Gary Taylor-Fletcher eller Citys Adam Johnson lyktes med forsøkene.

Etter hvilen fortsatte sjansefesten etter en noe roligere åpning av omgangen. Blackpool fikk en gratismulighet etter 69 minutter da DJ Campbell nesten klarte å snappe en bakoverpasning, men Joe Hart kom først og fikk klarert.

Carlos Tévez fikk en ny mulighet til å doble ledelsen etter 71 minutter. Argentineren ble spilt fri og rundet keeper Kingson skrått i banen, men skled da han skulle vende opp og sette ballen i mål.

Fire minutter senere misbrukte samme mann nok en mulighet da han styrte et innlegg utenfor stolpen fra ti meters hold.

Blackpool var fortsatt – noe heldig – med i kampen, og kunne sjokkert hjemmefansen etter 79 minutter. Neil Eardley forsøkte et skudd fra langt hold, men Joe Hart fikk slått ballen over mål.

På overtid fikk Tévez kampens siste mulighet, men angriperen hadde ikke marginene på sin side. Argentineren fikk vendt opp og avfyrt et skudd i sekstenmeteren, men ballen gikk - nok en gang - til side for mål.

Dermed endte det 1-0, i en svært underholdende fotballkamp. Hjemmelaget vant fortjent, og deler nå tabelltoppen med byrival United. Begge lag har 41 poeng, men Manchester City har to kamper mer spilt. Overraskelseslaget Blackpool befinner seg nå på en 10. plass - fem poeng over nedrykksstreken.

Lørdagens kamper:

West Bromwich – Manchester U. 1-2 (1-1). WB: James Morrison (14). MU: Wayne Rooney (3), Javier Hernandez (75). T: 25.499. Liverpool – Bolton 2-1 (0-1). L: Fernando torres (49), Joe Cole (90). B: Kevin Davies (43). T: 35.400. Manchester C. – Blackpool 1-0 (1-0). MC: Adam Johnson (34). T: 47.296. Stoke – Everton 2-0 (1-0). S: Kenwyne Jones (23), Phil Jagielka (69). T: 27.418. Sunderland – Blackburn 3-0 (2-0). S: Danny Welbeck (11), Darren Bent (19), Asamoah Gyan (89). T: 36.242. Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Tottenham – Fulham 1-0 (1-0). T: Gareth Bale (42). T: 35.603. Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham.

West Ham – Wolverhampton 2-0 (0-0). WH: Ronald Zubar (selvmål, 51), Freddie Sears (79). T: 33.500. Senere kampstart: Birmingham – Arsenal 18.30.