Liverpool har levert en tynn suppe hittil i sesongen, og de hardt prøvede supporterne har blant annet fått servert flaue hjemmetap mot Northampton og Wolves.

Mot Bolton så det lenge ut til å gå mot en ny nedtur, men et overtidsmål av en tilsynelatende offside-plassert Joe Cole berget Merseyside-klubben. Ballen gikk muligens via Boltons Johan Elmander, og hvis det er tilfellet er scoringen helt etter regelboken.

Kevin Davies sendte Bolton til pauseledelse, før Fernando Torres utlignet etter et kunstmål like etter hvilen. Joe Cole ble dermed helten på overtid, i det som var Liverpools niende strake seier mot Bolton.

— Jeg er stolt over det vi gjorde i dag. Vi var gode fra første minutt, sier Roy Hodgson til BBC .

- Vi var rustne på onsdag, men dette var en helt annen kamp for oss. Jeg er lettet og glad for at vi viser flott spill. Jeg kan ha bommet litt på at tre uker uten kamp påvirket oss i større grad enn jeg hadde ventet. Men i dag spilte vi bra, og det var urettferdig at vi ikke ledet til pause. Jeg ba dem fortsette å ha tro på eget spill, og vi fikk som fortjent, sier Hodgson.

Kampen åpnet tregt, men Liverpool skulle etter hvert spille seg til flere gode muligheter foran mål. Effektiviteten var imidlertid fraværende.

Maxi-misser

Maxi Rodriguez fikk kampens første store målsjanse etter 18 minutters spill. Glen Johnson fant en feilvendt Fernando Torres i sekstenmeteren, og spanjolen fikk vendt opp og skutt, men forsøket ble blokkert.

Maxi Rodriguez plukket opp returen og hamret ballen mot mål, men en Bolton-forsvarer var våken og fikk avverget nærmest på målstreken.

Etter 32 minutter fikk samme mann sjansen igjen. Dirk Kuyt slo flott inn i feltet fra høyrekanten, og på bakerste stolpe sto Rodriguez og headet ballen forbi en utspilt Jussi Jääskelainen, men ballen havnet oppå tverrliggeren og bak mål.

Mens Liverpool var ineffektive, tok et Bolton-lag i medvind godt vare på sjansene som oppstod foran Jose Reina. Kaptein Kevin Davies var nådeløs da han fikk muligheten etter et flott frispark av Matthew Taylor like før pause. Fra høyre kant la Taylor ballen farlig inn foran mål, og Davies kunne enkelt heade bortelaget i ledelsen fra kloss hold.

På overtid kunne Lucas utlignet på en gigantsjanse for Liverpool, men brasilianeren hadde ikke lykken med seg. Et innlegg fra Kuyt snek seg gjennom feltet, og Lucas kastet seg fram alene med keeper for å skli ballen i mål, men ballen havnet på feil side av stolpen for Liverpool.

Cole ble helten

Etter hvilen gikk hjemmelaget offensivt til verks, og bare fire minutter ut i omgangen fikk hjemmesupporterne servert et mål av den sjeldne sorten.

Glen Johnsen løftet ballen til David Ngog, som fra sekstenmeterstreken brystet ballen ned til Steven Gerrard. På ett touch løftet Liverpool-kapteinen over Bolton-forsvaret og til Fernando Torres, som på én berøring plasserte ballen vakkert opp i nettaket.

Det var Torres’ mål nummer 45 på 50 Premier League-kamper på Anfield.

Liverpool jaktet seiersmålet, men slet mot et solid Bolton-lag, som på sin side ikke var ufarlige på kontringer.

På overtid lyktes hjemmelaget. Joe Cole, som erstattet Ngog etter 82 minutter, var på rett plass til rett tid og pirket inn seiersmålet fra kloss hold.

Gerrard slo inn fra høyre, og Maxi Rodriguez headet mot mål, før Cole pirket ballen videre inn i nettet.

Dermed klatret Liverpool til en foreløpig 9. plass på tabellen, mens Bolton ligger to plasser over med fire poeng mer og to kamper mer spilt.

Lørdagens kamper:

West Bromwich – Manchester U. 1-2 (1-1). WB: James Morrison (14). MU: Wayne Rooney (3), Javier Hernandez (75). T: 25.499. Liverpool – Bolton 2-1 (0-1). L: Fernando torres (49), Joe Cole (90). B: Kevin Davies (43). T: 35.400. Manchester C. – Blackpool 1-0 (1-0). MC: Adam Johnson (34). T: 47.296. Stoke – Everton 2-0 (1-0). S: Kenwyne Jones (23), Phil Jagielka (69). T: 27.418. Sunderland – Blackburn 3-0 (2-0). S: Danny Welbeck (11), Darren Bent (19), Asamoah Gyan (89). T: 36.242. Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Tottenham – Fulham 1-0 (1-0). T: Gareth Bale (42). T: 35.603. Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham.

West Ham – Wolverhampton 2-0 (0-0). WH: Ronald Zubar (selvmål, 51), Freddie Sears (79). T: 33.500. Senere kampstart: Birmingham – Arsenal 18.30.