Sunderland vant 3-0 hjemme mot Morten Gamst Pedersens Blackburn , og klatret med det opp i ryggen til Chelsea, som riktignok har fire poeng og to kamper til gode på Sunderland.

På Stadium of Light gjorde Steve Bruces menn som de ville mot Blackburn, anført av klubbens giftige angrepstrio Danny Welbeck, Darren Bent og Asamoah Gyan.

Welbeck scoret kampens første etter 11 minutter, da han hamret ballen i mål etter at en klarering fra Ryan Nelsen havnet rett i beina på unggutten som er utlånt fra Manchester United.

Darren Bent doblet ledelsen etter 19 minutter, da han stupte frem og headet inn et flott innlegg fra egypteren Ahmed Al-Muhammadi. Asamoah Gyan avsluttet ballet i sluttminuttene etter en god Sunderland-kontring.

Effektive Stoke hadde ifølge Opta Sports ett skudd mot mål, men vant kampen mot Everton 2-0. Kenwyne Jones stusset hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter, mens Phil Jagielka var uheldig og satte ballen i eget mål etter 69 minutter, i en kamp Everton presset på i store deler uten å få betalt.

West Ham tok en viktig og fortjent seier hjemme mot bunnkollega Wolves . Ronald Zubar var uheldig og scoret selvmål etter 51 minutter, før Freddie Sears bredsidet inn 2-0 elleve minutter før slutt. Seieren tok West Ham over nedrykksstreken for første gang på lang tid.

Lørdagens kamper:

West Bromwich – Manchester U. 1-2 (1-1). WB: James Morrison (14). MU: Wayne Rooney (3), Javier Hernandez (75). T: 25.499. Liverpool – Bolton 2-1 (0-1). L: Fernando torres (49), Joe Cole (90). B: Kevin Davies (43). T: 35.400. Manchester C. – Blackpool 1-0 (1-0). MC: Adam Johnson (34). T: 47.296. Stoke – Everton 2-0 (1-0). S: Kenwyne Jones (23), Phil Jagielka (69). T: 27.418. Sunderland – Blackburn 3-0 (2-0). S: Danny Welbeck (11), Darren Bent (19), Asamoah Gyan (89). T: 36.242. Morten Gamst Pedersen spilte hele kampen for Blackburn.

Tottenham – Fulham 1-0 (1-0). T: Gareth Bale (42). T: 35.603. Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham.

West Ham – Wolverhampton 2-0 (0-0). WH: Ronald Zubar (selvmål, 51), Freddie Sears (79). T: 33.500. Senere kampstart: Birmingham – Arsenal 18.30.