TRONDHEIM (adressa.no): Allerede tidlig i oppkjøringen, lenge før det var spilt en eneste seriekamp, var RBK-trener Kåre Ingerigtsen offensiv nok til å si at han personlig trodde gullet ville havne i Trondheim.

Direkte klokken 18: Følg Rosenborg-Molde her

Alle RBK-trenere føler seg nok ganske forpliktet til å si akkurat det. Men da han utdypet påstanden:

— Det er fordi jeg mener at vi har det høyeste toppnivået av alle i serien!

— To beste lagene

Dagen før den første store testen mot regjerende mestre Molde, som slo RBK i begge kampene forrige sesong, gjentar imidlertid Bruttern påstanden.

Siden sist har han hatt en formidabel vår som RBK-trener, og har elleve poengs forsprang på rivalen.

Bruttern innrømmer også at uttalelsen fra i vinter betyr en del for ham i denne kampen.

— Jeg sa den gangen, som nå, at RBK og Molde er de to beste lagene i Norge, og håper på en veldig god kamp lørdag. Og jeg mener fortsatt at vi har det høyeste toppnivået av klubber i Norge, sier han.

- Og å få vist nettopp det... Er det noe som trigger deg ekstra før kampen?

— Ja, det er det, svarer Ingebrigtsen.

To solide borteseire

Etter å ha slått både Vålerenga og Sarpsborg borte, sier Bruttern samtidig at han har lave skuldre før kampen. Resultatet i kveld betyr mer for Molde enn RBK, selv om det handler om en stor porsjon prestisje også for hjemmelaget.

— Ja, prestisjen er der. Det betyr mye for oss å slå dem. Men vi har skaffet oss en meget fin inngang til kampen etter to bortesiere. Det var to tøffe oppgaver for oss, sier RBK-treneren.

Skryter av rivalen

Skal man tro Bruttern rett, betyr det imidlertid mer at det er meldt 21.400 tilskuere enn at det er nettopp Molde på motsatt halvdel.

— Det betyr enormt mye for oss, langt mer enn hvem vi møter. Det gir en fantastisk ramme rundt kampen, og det er slike kamper vi ønsker å spille.

- Hva slags forhold har du til Tor Ole Skullerud (Molde-trener)?

— Jeg kjenner ham ikke så godt, men har stor respekt for jobben han har gjort i Molde. Han burde ha blitt kåret til årets trener i fjor. Det var godt gjort å ta over etter Ole Gunar (Solskjær) på den måten Skullerud har klart.

— En dyktig fagmann, sier Ingebrigtsen.