17-åringen Berishas kjempescoring fra 25 meter hadde fortjent mer enn ett poeng for Viking borte mot Lillestrøm, men Arild Sundgot sørget for at kampen endte 1-1. ## Kjempeskudd

Etter en jevnspilt og sjansefattig innledning var det gjestene som fikk kampens første målsjanse. 17-åringen Valon Berisha var godt plassert på et innlegg, men skuddforsøket fra fem meter ble blokkert av en oppofrende Espen Søgård.

Men Åråsen-publikummet skulle få se mer til Berisha. Fem minutter før pause fikk han ballen ved midtsirkelen, avanserte mot LSK-målet og banket ballen nydelig i krysset fra 25-30 meter. Et fantastisk skudd som Lillestrøm-keeper Stefan Logi Magnusson bare måtte se langt etter.

Se målene her:

Lillestrøm — Viking: Målene

Pipekonsert

Lillestrøm var merkelig tannløse og så ut til å ha mistet den lille gnisten de har hatt i de to siste kampene. Bortsett fra en heading over fra toppscorer Anthony Ujah hadde ikke hjemmelaget en eneste farlig sjanse foran Viking-målet.

Rett før dommer Svein-Erik Edvartsen blåste lagene i garderoben kunne i tillegg Børre Stenslid ha doblet gjestenes ledelse da han stanget ballen kontant i tverrliggeren. Hjemmelaget måtte dermed gå til pause til pipekonsert etter en svak forestilling.

LSK tok over

Etter hvilen tok det lang tid før det skjedde noe foran målene, men Lillestrøm-spillerne ropte høyt på straffe etter 60 minutter, da Ujah tilsynelatende ble dyttet overende da han skulle omsette et innlegg fra Mathis Bolly. Dommer Edvartsen så situasjonen annerledes og vinket spillet videre.

Først etter 70 minutters spill fikk hjemmelaget sin første store sjanse i kampen. Nosa Igiebor spilte innbytter Erling Knudtzon fint fri inne i feltet, men Knudtzons avslutning fra 10-12 meter ble stoppet av en godt timet takling fra Trond Erik Bertelsen.

Sundgot scoret

Fem minutter senere kom Lillestrøm enda nærmere da Ujah ble spilt gjennom alene med keeper Arild Østbø, men 19-åringen vartet opp med en god redning og hindret baklengs.

Men Lillestrøm fortsatte å presse og ti minutter før slutt kom endelig utligningen. Knudtzon ble spilt fri på kant og la godt inn foran mål. Der dukket spisslegenden Arild Sundgot og satte ballen sikkert i mål til 1-1. Dermed hadde de to innbytterne snudd kampen for hjemmelaget.

På overtid fikk Ujah en stor mulighet til å avgjøre kampen, men keeper Østbø reddet skuddforsøket på mesterlig vis helt nede ved stolperota.