Bortekampen mot Molde, bortekampen mot Brann, bortekampen mot RBK og bortekampen mot LSK. I alle disse kampene har Viking spilt bra bortefotball, og i alle disse kampene har vi manglet den siste finishen som kunne sikret tre poeng. Dagens kamp på Åråsen var en solid oppreisning etter fadesen mot Aalesund, men det holdt ikke helt inn. Jeg spør meg selv om Viking spiller FOR ambisiøst på bortebane?

For all del, jeg vil mye heller se et lag som gutser på bortebane enn et lag som bare vil unngå å tape, men det er noen slående likhetstrekk i bortekampene jeg nevner innledningsvis. Viking går aggressivt ut, har høyt press og satser på gjenvinning. Det fungerte veldig bra en god stund, men så tar kreftene slutt og motstander får større rom. Mot Lillestrøm var presset strålende til tider, men problemet kommer når vi får ballen. Vi er rett og slett ikke gode nok til å hvile med ballen i laget. Det går to-tre trekk, så mister vi ballen og vi må jage igjen. Hadde vi klart å holde ballen lenger i laget, så kunne vi kanskje holde ut til fløyta går for siste gang?

Men nå må jeg snakke om Valon Berishas første scoring i Tippeligaen. Hvilket drømmetreff han fikk på Åråsen! Unggutten scoret et mål som kommer til å gå sin seiersgang på ulike fotballsendinger over hele Europa, og han risikerer å vente lenge før han kan overgår scoringen som gav oss ledelsen mot LSK. Berisha var god helt til kreftene tok slutt, og har virkelig fått vist seg frem i sesongavslutningen.

Gode var også forsvaret helt til Steenslid måtte av med skade. Midtforsvaret var strålende i dag, og Sigurdsson er klart best som midtstopper spør du meg. Bertelsen gjorde en grei kamp på venstre back. Noen hodeløse klareringer var det, men han reddet kanskje et mål med en strålende blokkering av Knudtzons skudd. Arild Østbø fikk også oppreisning etter tabben mot AaFk, og sto en solid kamp med flere gode redninger.

Alt i alt var dette en opptur etter sist kamp, og at det skulle ende uavgjort kom ikke som en bombe på noen. LSK satte i kveld norsk rekord i uavgjort. Gratulerer!

Hva mener du: Spiller vi for ambisiøst på bortebane? Fornøyd med innsatsen på Åråsen?