Statistikksenter Eliteserien:

Både Bjarne Berntsen og Egil Østenstad har gitt klar beskjed om at kista er tom på Viking stadion. Skal Viking forsterke foran neste sesong så handler det i første rekke om Bosman-spillere.

Dem er det mange av denne høsten, men spørsmålet er om Viking klarer å lokke de beste i billigkroken til Bosman?

I dag har det sirkulert rykter om at Viking skal være en av mange klubber som sikler på Kongsvingers Carl Erik Torp.

Torp er Bosman, og har imponert på et Kongsvinger i motbakke. På meg virker Carl Erik Torp å være en spiller som står opp i motgang, og som en spiller med stor arbeidskapasitet.

Spørsmålet er likevel om han er så mye bedre enn de indreløperne vi har, eller har på gang? Søndagens kamp mot nettopp Kongsvinger vil gi oss en ypperlig mulighet til å vurdere kvalitetene.

En lang rekke spillere går nå en usikker fremtid i møte, og selv om de skaffer seg ny arbeidsgiver må de være forberedt på solid lønnsnedgang. En spiller alle i Stavanger vil ha, Stefan Gislason, er uønsket i Brøndby, men det spørs om han er desperat nok til å tåle 50 prosent mindre lønn?

Østenstad har tidligere vært flink til å selge klubben inn til nye spillere, men han har sannelig ikke mye å slå i bordet med denne høsten. Du skal ha gode overtalelsesevner hvis du får en spiller til å velge lav lønn i en klubb som endte på 11. plass sist sesong.

Med jevne mellomrom ropes det om at Viking må få inn eksterne investorer. Jeg har inntrykk av at Vikings politikk er å unngå dette, men tidene vi er inne i vil kanskje tvinge dem til å revurdere?

Når en ser hva Oilers har fått til med rike onkler er det klart at det lokker. Det finnes nok pengefolk i denne byen, men faktum er vel at du må finne rikfolk som er gladere i Viking enn de er i penger , for noen god butikk blir det sjelden.

At Viking gjør grep for å trygge økonomien er forståelig, men når den sportslige målsettingen forblir den samme burde det da ikke gjøres andre grep som backer opp under ambisjonene? Maaseide og Rugland bør da ha venner nok som kunne tenke seg å betale deler av lønna til Gislason, eller som kunne tenke seg å investere i en klassestopper?

Hva mener du: Tror du Viking kan lokke de gode Bosman-spillerne? Og er tiden nå inne for Viking til å se etter eksterne investorer?

HP

VIDEO Skråblikk på 29. serierunde:

Nuss, oppkast og nynorsk

RUNDE 29: Nuss, oppkast og nynorsk Totalt useriøs oppsummering av serierundene