MOLDE: Etter Isabel Blancos ankomst, står MHK med tre gode strekspillere i stallen. Det betyr likevel ikke store endringer, ifølge trener Dusan Poloz.På tampen av overgangsvinduet i januar hentet Molde HK inn tidligere landslagsspiller Isabel Blanco. June Andenæs har vært en av lagets mest sentrale spillere til nå denne sesongen, og 19 år gamle Julie Nygård har også fått mye spilletid av trener Dusan Poloz. Han tror ikke han skal få problemer med å finne rom for å bruke alle de tre linjespillerne.

– Det blir helt sikkert plass til alle. Å spille med alle tre samtidig blir nok vanskelig, selv om du ikke skal se bort fra det heller, sier Poloz til Romsdals Budstikke.

– Kan det hende at du blir nødt til å legge om litt på spillestilen med så mange gode strekspillere?

– Nei, det skal vi ikke gjøre. Det har vi ikke tid til. Vi har trent i sju måneder på det vi holder på med nå. Jeg skal snakke med Isabel om vårt opplegg, så det blir nok ikke noe mer enn å justere litt kanskje, sier den tsjekkiske MHK-treneren.

– Det var en venstrehendt bakspiller du ønsket deg mest i januarvinduet?

– Venstrehendte spillere på dette nivået vokser ikke på trær. Det er ingen tvil om at en keivhendt høyreback gir en mer fargerik håndball, og flere muligheter. Sånn sett er det jo litt dumt, men det er ikke noe vi kan klage på nå, sier Poloz.

Tre økter

Han og resten av laget reiste i går til Stavanger for å forberede seg til søndagens bortekamp mot Sola. Laget hadde ei treningsøkt i går, og skal ha ytterligere to til i dag for å forberede seg best mulig til kampen.

– Vi gjør det for at de to nye spillerne våre, Tine (Rustad Albertsen) og Isabel, skal bli mest mulig samspilt med resten av jentene på laget. Det blir litt taktikk, og så blir det å jobbe inn mot Sola-kampen og hvordan vi skal opptre der, sier Poloz.

Forsterket

Sola er et lag MHK både har slått og tapt for denne sesongen. I seriekampen ble det ettmålstap, mens i NM-kvartfinalen vant Molde med sju mål. Før morgendagens kamp ligger Sola på niendeplass i eliteserien med sine åtte poeng. På plassen bak ligger MHK, med tre poeng færre.

– Ettmålstapet i serien på hjemmebane var veldig kjipt. Det er to poeng vi mangler i dag. Men vi slo dem i NM-kvarten, så vi vet vi kan slå dem. Vi går selvsagt for seier nå også, sier Poloz.

Sola har i likhet med Molde forsterket seg med en tidligere landslagsspiller siden sist lagene møttes. Det er EM— VM- og OL-vinner Tonje Nøstvold.

– De er sterkere enn i høst, men det er også vi. Jeg håper og tror vi skal ha marginene med oss i denne kampen, og tar to poeng. Jeg pleier å si at de lagene som holder plassen er nødt til å vinne minst én bortekamp, forteller Poloz.

– Hva må dere gjøre for å ta to viktige poeng?

– Alle våre kamper nå er som en finale. Når vi spiller må vi gå inn i kampen med full innsats, samt at hodet må være til stede. Vi må bare tenke på den ene kampen, og ikke lengre. Dette blir én finale, så kommer det en ny finale for oss neste uke. Vi tar kamp for kamp, sier Poloz.