I dag setter Anders Fannemel og resten av hopplandslaget kurs for Tyskland og sesongens første verdenscuprenn.

Klingenthal er møtestedet for verdens beste skihoppere denne uka, der en ny vintersesong innledes.

Sett med bakgrunn i sterke resultater på sommerføre stiller Norge trolig med det beste landslaget på mange år.

– Vi vant nasjonskampen i 2012/13-sesongen, men det er jevnt høyere nivå på laget nå, mener Anders Fannemel.

Han er inne i sin tredje sesong på elitelaget, som har en naturlig kaptein i verdensmester Anders Bardal fra Steinkjer.

Anders er fortsatt et godt navn på elitelaget siden Anders Jacobsen er tilbake etter sin alvorlige skade fra i fjor. Ringerikingen vil trolig kjempe helt i verdenstoppen igjen, slik han gjorde i 2012-13 da han vant de to første renn i den tysk/østerriske hoppuka og ble toer sammenlagt.

I tillegg til de tre med Anders som fornavn har Phillip Sjøen kommet til; en 18-åring med enormt potensial og selvtillit.

Kul kar

– Phillip er en kul kar som er blodseriøs og jobber knallhardt, sier Fannemel. Honndølen er imponert over oslogutten som kan bli vinterens store hoppkomet.

Sjøen har imponert under rennene i Sommer Grand Prix. Nå er det alvor på vinterføre, sjøl om det foreløpig er dårlig med vinter i Norge.

– Vi har ligget i Midtstubakken siden søndag og hadde ei økt da, samt to mandag og to i dag. Det er isspor her og det er kun landinga på plast som er annerledes, kunne Fannemel meddele Sunnmørsposten i går.

I kveld er det avreise til Klingenthal der det er kvalifisering fredag, laghopp lørdag og individuelt renn i verdenscupen søndag.

– Hva er dine ambisjoner, Fannemel?

– I vinter har jeg satt meg som mål å komme topp ti i alle renn. På en toppdag håper jeg å kunne kjempe om en plass på seierspallen, sier 23-åringen fra Hornindal med en pallplassering i verdenscupen. Den kom for to år siden på Lillehammer da han ble slått med 1/10 av østerrikeren Gregor Schlierenzauer i den store bakken.

Og nettopp på Lillehammer er det klart for to renn i verdenscupen; 6. og 7. desember. Men før den tid blir det renn i finske Kuusamo neste helg, etter at åpningshelga er unnagjort i Klingenthal.