VALLE: Etter tapet for Stabæk på Nadderud lørdag varslet Kjetil Rekdal at han kunne komme til å stenge klubbens treninger for media.

Da Aftenposten kom på Valle mandag formiddag var det hverken gjerder eller vakter som holdt media eller skuelystne unna.

BAKGRUNN:

Rekdal understreker at det er lov å komme og se på. Men kommentarer og intervjuer må inntil videre tas i forbindelse med kamp.

— Vi ber om forståelse for at vi gjør det sånn, sier Rekdal.

Det var det VIF-treneren kaller hets, usakligheter og "skit" forrige uke som fremprovoserte den strengere linjen.

— Vi er nødt til å verne om oss selv og ha fokus på det vi holder på med, sa Rekdal til Aftenposten lørdag.

Dramatisk avslutning på helgens kamp:

Mandag var det kun Aftenposten og Nettavisen som var til stede på Valle. Aftenposten forsøkte å snakke med Rekdal, men han lot seg kun intervjue av klubbens egen TV-kanal.

Ellers var det kun spillere og trenere som overvar økten rett innenfor ring 3 på Oslo øst.

Hvor lenge Vålerenga vil kjøre den stramme linjen er usikkert. Trolig vil det lette når det sportslige snur og poengsankingen begynner.

Vålerenga åpnet treningen, men ingen spillere fikk snakke med pressen. Heller ikke Kjetil Rekdal ville si noe. Foto: Kjetil Flygind

Slik Aftenposten forstår det er VIF-treneren opptatt av at presset på spillerne ikke skal forsterkes av at mediene er på plass for å minne spillerne på den magre poengfangsten.

Onsdag møter Vålerenga Løten i cupens 1. runde. Der vil både Rekdal og spillerne snakke.

Men kun om cupkampen.

Alt annet må tas i forbindelse med seriekampene.

— Å levere denne prestasjonen etter det presset gutta mine har vært utsatt for den siste uken er fantastisk imponerende. Men vi må verne spiller e så godt vi kan, meg kan dere angripe så mye dere vil, sa Rekdal etter Stabæk-kampen lørdag.

DETTE HAR SKJEDD I HELGEN: