STAVANGER: Han la opp til 0-1, satte selv inn 0-2 og herjet med Viking før pause. Så ble Odd-talentet Rafik Zekhnini syk og måtte forlate banen.

— Jeg sleit veldig med magen i dag, og var kvalm og spydde i pausen. Etter det mistet jeg litt energi, og gjorde noen dårlige valg. Vi ville ikke ta noen sjanser. Derfor ble jeg byttet ut etter 58 minutter, sier Rafik Zekhnini til Aftenbladet like etter kampslutt på Viking stadion.

LES OGSÅ:

Rundlurte Mets

18-åringen har slitt for Odd i starten av sesongen. Mot Viking var han glitrende fra start. Kantspilleren serverte Bentley på vakkert vis til 0-1 etter 12 minutter. Og bare 12 minutter senere fintet han Karol Mets opp i den berømte pølseboden før han satte inn 0-2 på arrogant vis.

Derfra og ut hadde bortelaget god kontroll på et tamt Viking, selv om også de mørkeblå hadde noen store sjanser utover i omgangen.

— Jeg har vært svak de første tre kampene, og derfor var det ekstra gøy med en scoring og en assist i kveld. Det er lenge siden vi har vunnet her, så dette var deilig. Og det spiller ingen rolle at jeg ble tatt av banen en halvtime før slutt. Det viktigste er at vi vinner 2-0, sier Zekhnini, som tidvis herjet med Viking-forsvaret og høyreback André Danielsen.

- Dumt valg

Han nøt situasjonen der han rundlurte Viking-forsvaret på vei til 0-2-scoringen.

— Karol Mets valgte å rygge, noe jeg selvsagt mener var et rimelig dumt valg av ham. Dermed fikk jeg sjansen én mot én og muligheten til å bruke både farten og teknikken min. Jeg har trent mye på de situasjonene, og det var fint å få bruke ferdigheten mine til å hjelpe laget til seier, sier 18-åringen.

13 år siden sist

Også Odd-trener Dag Eilev Fagermo var en fornøyd mann etter den solide seieren i Stavanger. Triumfen var Skien-lagets første i Stavanger på 13 år, og deres første på Viking stadion. Ikke siden 2003-sesongen har Odd tatt tre poeng mot Viking i Stavanger.

— Vi spilte fantastisk den første halvtimen. Faktisk mener jeg det er noe av det bedre vi har prestert. Så somlet vi litt utover i kampen og ble langt dårligere etter hvert, men jeg synes stort sett vi hadde veldig god kontroll, sier Fagermo.