Den finske landslagssjefen var fornøyd med spillernes innstilling, men innrømmet at han var forbannet da Morten Gamst Pedersen ble matchvinner med et kanonskudd nesten tre minutter på overtid på Ullevaal onsdag kveld.

Baxters menn hadde tatt ledelsen noen minutter før pause, og hadde for det meste holdt unna for det stormløpet Norge hadde annonsert.

Norge utlignet ved John Arne Riise drøyt ti minutter etter pause, men etter det hadde Finland for det meste kontroll på de angrepene som kom. Det var faktisk de som truet mest, og bortelaget hadde et par gode sjanser til å ta ledelsen.

Da klokken tikket mot 90 minutter så det ut som om det skulle ende 1-1, men de tilskuerne som dro hjem tidlig kan angre på det nå.

På overtid tok nemlig helt av. Først ga Jon Inge Høiland Norge ledelsen akkurat da kampen gikk over i overtid. Sekunder senere så Alexei Eremenko ut til å ha gitt Finland uavgjort, men like før overtiden var over sikret Gamst Pedersen norsk seier med en nydelig halv volley fra rundt 20 meter.

- 1-1 var en kalddusj. Da det ble 2-1 var det tungt. 3-2 kom etter naivt spill fra vår side. Da var jeg forbannet , sa Baxter på pressekonferansen like etter kampslutt.

Selv om han var forbannet, skrøt Baxter av Gamstens vinnermål.

— Han viste glimrende teknikk med den halvvolleyen, sier han.

- Hadde fortjent seieren

Men engelskmannen var likevel fornøyd med kampen, spesielt med måten de tok kommandoen fra start.

— Jeg visste Egil ville sette sitt preg på laget og at de ville gå sterkt ut. Det var vi forberedt på. Jeg var veldig glad for at vi skapte et par gode sjanser før det var gått 15 minutter, og synes spillerne mine gjør en god kamp mot en vanskelig motstander.

Han mente selv Finland var det beste laget i kampen, og at de fortjente å vinne.

— Men det er jo vanskelig å forsvare når vi taper kampen, sier han.

Likevel kan 55-åringen se tilbake på en flott uke for finsk fotball. Lørdag slo de Wales 2-0 på bortebane, en meget sterk prestasjon.

Laget er på tredjeplass i gruppe fire, og har nok svært liten sjanse til å nå VM i Sør-Afrika, til det er storlagene i gruppen Tyskland og Russland for gode.