Etter fem avslutningsminutter med fullstendig hawaii-fotball gikk Norge fra 1-1 til 2-1 til 2-2, og til slutt 3-2. Den siste fulltrefferen var signert Morten Gamst Pedersen, men Blackburn-proffen feiret på en uvanlig måte.

Med en aggressiv gest som store deler av Ullevaal-publikummet oppfattet som mindre flatterende, sa Gamsten takk for sist – etter å ha opplevd piping fra egne fans.

Først viste Blacbkurn-spilleren publikum neven før han holdt hånden opp mot øret. Av tv-bildene kunne det også se ut som han brølte noe mindre pent.

Les også:

Web-tv:

(Artikkelen fortsetter)

BRØLTE: Morten Gamst Pedersen ga klart uttrykk for hva han mente om buingen (Foto: Scanpix)

— Jeg er stolt

— Det var mye følelser. Både gode følelser og triste følelser, og jeg fikk utløp for mye energi i den feiringen, sier Gamst Pedersen til Aftenposten.no Vadsø-gutten klinket til på pasningen fra Alexender Tettey, og halvvolley-skuddet duppet vakkert inn under tverrliggeren.

- Jeg reagerer på måten publikum oppfører seg, men dette har ingenting med min lyst til å spille for landslaget å gjøre. Det gleder jeg meg alltid til, for jeg er stolt av å spille med flagget på bryste t, sier Gamsten.

Han vil ikke gå i detalj på hvorfor han ”tok igjen”.

— Det var der og da, en del frustrasjon og mye glede. Det var en reaksjon, sier Gamst.

Han var ikke den eneste som fikk tyn fra publikum. Da Martin Andresen kom på banen sent i 2. omgang pep publikum høylytt før Vålerenga-manageren hadde vært borti ballen.

— Det er aldri noe gøy med sånne reaksjoner. I dag var det vel min tur, men jeg synes ikke det er noe hyggelig, sier Andresen.

(Artikkelen fortsetter)

STILNET KRITIKERNE: Gamsten hørte ingen buing etter scoringen. (Foto: Scanpix)

Ola Spy

Landslagets kaptein Brede Hangeland fikk ikke med seg Gamst Pedersens feiring, men han misliker at publikum piper på egne spillere.

— De har lov til å være frustrerte, for vi spilte svakt i perioder. Men å gå på spillere som ikke har gjort noe galt blir feil, sier Hangeland.

Landslagets assistenttrener Ola By Riise sier han ikke så situasjonen der Gamst Pedersen gjorde sin gest mot publikum, men han tror ikke man skal overdramatisere det at publikum reagerer negativt.

- Jeg kan ikke kommentere noe Morten muligens har gjort. Vi vil helst ha publikum i ryggen, men den enkleste måten å få det på er ved å spille godt. Vi vinner her til slutt, og det hjelper godt på. Jeg forstår at spillerne misliker piping, men sånn har det alltid vært i fotballen. Jeg har fått høre ”Ola Spy” i 90 minutter mang en gang , sier By Rise.