The Socceroos, som det australske landslaget i fotball kaller seg, spiller for første gang i den asiatiske VM-kvalifiseringen. I dag tok laget i mot lilleputt Usbekistan på hjemmebane i Sydney.

Det forrige møtet mellom disse to lagene endte med en 1-0 seier til Australia. Og det skulle bli jevnt også i dag. Til tross for et stort spillmessig overtak, tok det hele 66 minutter før vertene fikk noe å juble for.

Trener Jim Verbeek var ikke helt fornøyd med spissene sine, og valgte å bytte inn Josh Kennedy for Scott McDonald etter en times spill.

Seks minutter senere skallet Kennedy Australia i ledelsen etter et fint innlegg fra kampens gigant, Mark Bresciano.

Solid grep om VM-plassen

Kort tid senere avgjorde den tidligere Liverpool-spilleren Harry Kewell kampen da han var iskald fra straffemerket etter at Richard Garcia ble revet ned av gjestenes Karimov.

Dermed endte det 2-0 til Australia.

— Vi fortjente begge målene. Jeg er veldig glad nå, men jeg kan ikke være 100 prosent fornøyd før vi klarer å sikre oss VM-plassen, sier trener Verbeek til det australske nettstedet SBS.

Nettopp det ser ut til å gå i orden. Australia topper gruppe 1 i Asia, og er hele seks poeng foran Bahrain på tredjeplass. De to beste fra de to Asia-gruppene går til VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010. KAMPFAKTA:

Australia - Usbekistan 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Joshua Blake Kennedy (66), 2-0 Harry Kewell (73)