Det var en mellomfornøyd norsk landslagssjef som møtte pressen etter Norges 3-2 seier over Finland på Ullevaal onsdag kveld.

Egil ”Drillo” Olsen hadde nettopp sett disiplene vinne, men prestasjonene deres var han langt fra fornøyd med.

— Det var mye å sette fingeren på. Jeg er mer fornøyd med resultatet enn med prestasjonen , sa Drillo på pressekonferansen noen minutter etter kampslutt.

På forhånd hadde han meldt at Norge skulle gå knallhardt ut. Temposvake finner skulle settes under press, og de norske spillerne skulle ligge høyt på banen. Det ble med ordene.

De 15 første minuttene var preget av to gode sjanser til Finland, og de norske spillerne virket nervøse og ble løpende mye mellom.

Les også:

Web-tv:

Fra stort til bedrøvelig

— Det høye presset vårt fungerte dårlig, og vi måtte justere, sier Drillo som ikke legger skjul på at han var veldig skuffet over det manglende trykket i starten.

Han var også skuffet over at finnenes kontringsspill i lange perioder fungerte bedre enn Norges, og sier tirsdagens trening var av langt høyere kvalitet enn det som ble vist frem på Ullevaal.

- Jeg er ikke veldig happy selv om vi vinner. Det varierer fra det helt store til det bedrøvelige, men jeg må jo rose spillerne for at vi vinner og at vi ikke depper når de utligner til 2-2.

Norge tok ledelsen ved Jon Inge Høiland akkurat da kampuret passerte 90 minutter, men bare sekunder senere fikk de seg en skikkelig kalddusj da Alexei Emerenko lekkert lobbet inn utligningen.

Men da de fleste trodde det var over dukket utskjelte Morten Gamst Pedersen opp og smalt inn vinnermålet på halv volley fra rundt 20 meter.

— Det var en praktfull scoring av Morten, sier Drillo som likevel påpeker at matchvinneren som mange andre norske spillere var for variabel i prestasjonene.

Han sier også at eksperimentet med 4-4-2-formasjon er over for denne gang.

Skjebnekamp

- Det blir 4-5-1 i de to neste kampene. Det frister ikke til gjentakelse, hvert fall ikke mot god motstand på bortebane , sier Drillo. Norges neste kamp er borte mot Makedonia 6. juni. Fire dager senere er det borte mot den suverene gruppelederen Nederland.

Og etter at Makedonia tapte borte for nettopp Nederland i kveld, blir det en skjebnekamp for begge nasjonene.

— Det passer oss bra når det er en kamp begge lag må vinne for ikke å bli hektet av.

Men selv om kveldens kamp var langt unna det nivået landslagssjefen ønsket, har Norge nå vunnet to av tre kamper etter Drillos retur. Det lover godt for et lag som ikke hadde vunnet på over ett år før han tok over.

Det er fem kamper igjen av VM-kvalifiseringen, og utenom bortekampen mot Nederland er det overkommelig motstand som venter på Norge.

Og med Drillo tilbake som sjef er det lov å håpe at landslaget kan returnere til Sør-Afrika, men da til kamper som faktisk betyr noe.