VAL MÜSTAIR (adressa.no): Både før og etter hver eneste Tour de Ski-etappe sender psykolog Britt Tajet-Foxell tekstmeldinger til Marit Bjørgen.

Tiger-bilder

— Vi har SMS-kontakt foran hvert løp og evaluerer hvert løp i etterkant, sier Bjørgen til Adresseavisen.

Tajet-Foxell, som Bjørgen har samarbeidet med i en årrekke, sender ulike tiger-bilder til 34-åringen. Bjørgen valgte for flere år siden tigeren da den anerkjente psykologen ba henne finne et dyr hun kunne identifisere seg med.

Tirsdag var Bjørgen suveren igjen, da hun vant sprinten i Val Müstair. Aldri har Rognes-løperen hatt bedre mulighet til å vinne Tour de Ski.

Tidenes mulighet

— Jeg har levert tre kjempegode distanser så langt og er veldig godt fornøyd. Jeg kjenner at jeg har lette, gode bein. Noe helt annet enn slik det har vært tidligere i sesongen.

Nå er sykdom det største hinderet mot at Bjørgen kan bryte Tour de Ski-forbannelsen. Derfor blir det tatt en rekke forholdsregler. Landslagsledelsen forsøker å holde løperne unna større folkemengder, de har kontroll på hvem som beveger seg inn i matsalene og er svært opptatt av restitusjon og at utøverne får i seg nok og riktig mat. Nettopp derfor henter det norske landslaget i dag inn en egen kokk.

— Det er for å vekke appetitten til løperne, for å få opp matlysta. Det blir mye norsk mat ,sier landslagssjef Vidar Løfshus til Adresseavisen.

30 hjelpere

Til sammen har Norge et støtteapparat på nesten 30 personer i Tour de Ski. Det er en kraftig økning fra en normal verdenscuphelg.

— Alt ligger til rette for oss. Jeg savner ingenting, sier Marit Bjørgen, som bedyrer at hun klarer å holde frykten for sykdom borte fra tankene.

Sykdom og formsvikt har flere ganger vært ødeleggende for henne i Tour de Ski.

Bjørgen leder nå touren med ett minutt og elleve sekunder foran Heidi Weng før onsdagens femkilometer i Toblach.